Rijkswaterstaat

Adviseur control

Functie omschrijving

Een kenner op het gebied van bedrijfsvoering producten, -diensten en -processen: dat is wat jij bent. Als adviseur control ben je dan ook een gewilde sparringpartner voor onder meer de directeuren en afdelingshoofden van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Wat ga je doen?
Een belangrijk aspect van je werkzaamheden zijn audit- en control-werkzaamheden. Zo pak je onder meer onderzoeken op het financieel en operationeel beheer op. Is ergens bijsturing nodig om de organisatie beter te beheersen? Dan laat je aan het management de verschillende bijsturingsopties zien. De kaders van Rijkswaterstaat implementeer je en je spreekt anderen aan op de naleving daarvan. Zo zorg je voor een verbeterde sturing en beheersing van de organisatie. Is er sprake van een knelpunt in de bedrijfsvoering? Dan zie jij oorzaken, oplossingen en mogelijkheden in plaats van problemen. Op basis van effectieve monitoring kom je met voorstellen, bijvoorbeeld voor procesoptimalisatie.

Wat neem je mee:
Samen met de andere managementadviseurs adviseer je directeuren en afdelingshoofden over de planning en controlcyclus en de daaruit voortvloeiende activiteiten. Handel jij pas als je een vraag krijgt? Zeker niet. Proactief als je bent, houd je onze leidinggevenden continu scherp op door jou gesignaleerde risico’s. Je zorgt voor goede samenwerking en afstemming met collega’s in de bedrijfsvoering keten. Relevante contacten en informatiebronnen binnen en buiten Rijkswaterstaat zet je effectief en efficiënt in. Denk aan collega’s bij andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook zorg je voor kennisdeling en bevorder je je eigen professionaliteit. Dit doe je onder meer door ontwikkelingen in het financieel-administratieve vakgebied goed bij te houden. Je werkt actief mee aan een prettige werksfeer. Collega’s waarderen jou om je kritische maar constructieve denkvermogen.

Meer weten?
Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Maak dan vrijblijvend kennis met toekomstige collega, Leo Lodder, Adviseur control. App of bel hem via 06-46022579, hij staat je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo-diploma op financieel of bedrijfseconomisch gebied;
  • We gaan ervan uit dat je minimaal drie jaar ervaring hebt in een soortgelijke functie. Hierin heb je ervaring opgedaan met audit, control en governance vraagstukken;
  • Je wordt door het management gezien als een ervaren sparringpartner. Jouw advies weet je te onderbouwen door analyses uit diverse bronnen en rapportages;
  • Je bent organisatiesensitief, hands-on en in staat om het management op een prettige en overtuigende manier aan te spreken.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

  • De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 11 maart;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.


Reageer op deze vacature