Belastingdienst
Cloud architect CCoE
Functie omschrijving
In de rol van Cloud Architect ga je aan de slag in het nieuwe Cloud Center of Expertise die al onze Agile teams gaat ondersteunen in de transitie naar de Cloud. Je ziet snel in of een workload onderscheidend is voor ons en past daar de juiste migratiestrategie op toe. Dit betekent dat je actief plannen maakt, adviseert en ondersteunt voor de transitie van het landschap. Daarnaast adviseer je ook over werkwijzen, teaminrichtingen en het voortbrengingsproces van de afdeling. Als Cloud architect leg je de kaders voor het werken in de Cloud en neem je al je collega architecten mee in de transformatie. Het CCoE krijgt de taak om enerzijds randvoorwaarden te scheppen en ondersteuning te bieden in de transitie naar de Cloud. Daarnaast ga je ook generieke cloud diensten ontwerpen die vanuit het CCoE aangeboden worden waar de andere teams gebruik van kunnen. Dit zou bijvoorbeeld een container platform kunnen zijn, monitoring, cost management, maar dat moet je vooral zelf bedenken.
We staan aan het begin van een gigantische en prachtige transitie. Deze transitie van ons landschap gaat resulteren in landen op een nieuw platform (op basis van Hybrid Cloud technologie). Voor ons een prachtig moment om door te pakken: DevOps, (Test)Automation, CI/CD, Microservices, Datamanagement, Cloudsecurity, etc. Je hebt het allemaal al een keer meegemaakt. Je bent er van overtuigd dat alles te automatiseren is en je zal niet rusten voor we daar zijn. We zijn een afdeling vol ambitie om het beste uit IT te halen en daarmee de burgers van Nederland te ontzorgen, in lijn met de nieuwe ambitie van Toeslagen. Voor onze metamorfose zoeken we de gidsen die vol energie ons meenemen op reis. Gedurende deze reis mag je continue zelf ontwikkelen om net dat stapje vooruit te lopen en we verwachten dat je de teams meeneemt in het leven lang leren en ontwikkelen.
Functie-eisen
- Je hebt een goed verhaal dat overtuigt met feiten en inzicht (je doet dit al 5-7 jaar).
- Je durft. Onze context is niet eenvoudig, maar de ambitie om te verbeteren is heel groot.
- Als iemand zegt “zo werkt het hier niet” denk je “we zullen wel zien”
- Aan goede ideeën geen gebrek. Jij hebt ze ook. Betere zelfs. Maar je zet ze ook om in plannen en actie.
- Naast het verbeteren en toevoegen van functionaliteit snap je dat burgers ons waardevolle data toevertrouwen, security en privacy is dus altijd top-of-mind bij wat je bedenkt.
- Je bent vormgevend bij het voortdurend bouwen aan de afdeling die we willen en moeten zijn. Je snapt organisatie verandering.
- Je hebt zicht op de belangen binnen de organisatie. Doordat je je gemakkelijk beweegt in de organisatie, ben je in staat om op alle niveaus te adviseren, om vervolgens draagvlak te creëren voor de gekozen (in)richting
- Je vindt het pad, bouwt de brug. Zo verbind je mensen aan elkaar, overbrug je silo’s en veranker je het belang van de burger aan de werking van ons platform
Overig
- C#, .Net Core5, JSON, PowerShell, DDD, Safe5.0, BizDevOps, Architectuur frameworks, Archimate, BES, TOGAF, BPMN, sourcing, AZ-400, AZ-303 of AZ-304 (is een pré), WO werk -en denkniveau, IT4IT. Je voelt hem al: jij bent de Cloud voorganger die we zoeken. Laat maar zien wat je beheerst. Bij ons krijg je het podium.
Competenties
- Innovatief, gericht op verbeteren
- Omgevingsbewustzijn
- Analyseren
- Overtuigingskracht
- Samenwerken
Arbeidsvoorwaarden
Salaris: €4551,- tot €6786,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
- Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
- Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.
De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/
Directie Informatievoorziening/IBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.
Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.