Adviseur klimaatadaptatie

Functie omschrijving

Als adviseur klimaatadaptatie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ga jij bijdragen aan oplossingen in onze steden en dorpen voor het veranderende klimaat. Je werkt samen met de diverse stakeholders aan het ontwikkelen van kennis en beleid over de aanpak van klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving. Je zet onderzoeken uit, geeft opdracht over het ontwikkelen van kennis, organiseert kennisoverdracht en brengt partijen met elkaar in gesprek.

Een veelzijdige job waarbij je jezelf verder professioneel kunt ontwikkelen. Dit doe je niet alleen, naast het kernteam van RVO ga je ook samenwerken met ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Je thuisbasis is team Stedelijke Ontwikkeling & Leefbaarheid, een team van enthousiaste collega’s die naast hard werken ook samen lachen. Een uitdagende en veelzijdige job met een duidelijke bijdrage aan de samenleving. Kom jij ons team versterken? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

Als adviseur klimaatadaptatie werk je samen met diverse partijen maar ook regelmatig zelfstandig. In deze rol zit je dicht tegen beleid aan en heb je de mogelijkheid om zaken te concretiseren of af te kaderen indien nodig om voortgang te realiseren. De vertaalslag naar acties maak je dan ook zelf. Als je werkervaring hebt met decentrale overheden dan is dat mooi meegenomen want dan weet je dat de dynamiek ten aanzien van besluiten en voortgang aan verandering onderhevig is.

Dit ga je doen:

  • Uitzetten en begeleiden van opdrachten zoals de uitrol van een klimaatrisicolabel systematiek.
  • Ophalen succesvolle toegepaste projecten koppelkansen klimaatadaptatie met andere transities als energietransitie.
  • Doorontwikkeling van het KlimaatKwartier door middel van kennissessies en het aantrekken en doorontwikkeling van klimaatadaptatie innovaties.
  • Evalueren van woningbouw impuls (WBI) projecten op toepassing van klimaatadaptatie.
  • Afstemmingsoverleggen met ministerie van Binnenlandse Zaken andere ministeries zoals Infrastructuur enWaterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en diverse koepels.

Je uiteindelijke werkpakket wordt afgestemd op jouw talenten en interesses.

Functie-eisen

Voor deze functie neem je mee:

  • Een relevante, afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau aangevuld met eventueel meerdere jaren relevante werkervaring.
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in het domein van klimaatadaptatie, bijvoorbeeld provincie, gemeente of het Rijk.

Verder zien we graag dat je energie krijgt van het realiseren van concrete resultaten waarmee lokale overheden en andere actoren nu en morgen geholpen worden. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt affiniteit met beleidsmatige ontwikkelingen die langer kunnen duren en complex zijn. Je bent enthousiast en hebt lef. Je pakt zelfstandig werk op en bent je bewust van de dynamiek en de belangen bij verschillende organisaties. Je hebt je werk goed en overzichtelijk geordend en communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag of op het Ministerie van Binnenlandse Zaken zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld 2 dagen per week.

Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving. Communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

NP/Duurzame Bouw, Regio en Samenleving/Stedelijke ontwikkeling en Leefbaarheid

De afdeling Duurzame Bouw, Regio en Samenleving maakt onderdeel uit van de directie Nationale Programma's. De afdeling zorgt voor versnelling van maatschappelijk relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. We richten ons daarbij met name op de gebouwde omgeving, stad en regio en mobiliteit.

Het team Stedelijke Ontwikkeling en Leefbaarheid (SOL) werkt in opdracht van met name het Ministerie van Binnenlandse Zaken op het gebied van versnelling van de woningbouw, verbeteren van Leefbaaheid, huisvesting voor aandachtsgroepen, klimaatadaptatie en funderingsproblematiek.
Het team SOL ondersteunt gemeenten, provincies en corporaties (de klanten) bij bovengenoemde onderwerpen en heeft hiervoor een palet aan instrumenten. Het team bestaat uit ca. 25 mensen. Collegialiteit en een goede sfeer staan bij ons voorop.


Reageer op deze vacature