Programmamanager

Functie omschrijving

Wil jij een leidende rol spelen in het realiseren van de maatschappelijke opgaven waar we in Nederland voor staan? Wil je je schouders zetten onder het tot stand brengen van IV-oplossingen voor onze opdrachtgevers, klanten en medewerkers? Dan zoekt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou voor de positie van Programmamanager.

Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken iemand die (agile) project- of programmateams in beweging brengt en ze de gewenste resultaten tijdig kan laten realiseren. Iemand die oog heeft voor de mens, vertrouwen en rust uitstraalt, energie kan geven, successen viert, relativeert en humor heeft.
Je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je teams en met de ontwikkeling die je zelf hebt doorgemaakt. Je hebt visie op het managen van projecten en programma's, de meerwaarde van (scaled) agile/Scrum en verdere professionalisering van je vakgebied. Je werkt aan verschillende projecten/programma's en/of grote releases/implementaties en zet je actief in voor en met je collega's van de project- en programmamanagement pool. Met jouw (agile) mindset help jij nieuwe innovaties, veranderingen en changes succesvol door te voeren.

Een aantal voorbeelden van programma’s/ projecten zijn:

  • Programma's die zich richten op het zorgvuldig inregelen van subsidie regelingen op low-code platformen, zowel op nationaal als Europees niveau.
  • Project voor het implementeren van een innovatieve Data Science Werkomgeving waarmee gebruikers satellietdata analyseren en beschikbaar stellen voor diverse toepassingen.
  • Project om samen met de business de markt te verkennen naar een nieuw low-code multi-regelingen platform.

RVO zit momenteel als organisatie in een Agile transformatie en heeft bijvoorbeeld te maken met het opzetten van een Agile Release Trains bij onze business afdelingen. Als programmamanager coach je product managers, product owners of release train engineers. Daarnaast draag jij als programmamanager bij aan innovatieprojecten op het gebied van AI, bijv: process mining en kun je worden ingezet op (verander)trajecten gekoppeld aan de Strategie van RVO.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo/wo-werk en denkniveau. Je bent in het bezit van minimaal een IPMA C (agile) certificering of een vergelijkbare andere certificering, óf je bent bereid deze te halen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als programmamanager of agile leader in een bestuurlijke IV-omgeving. Je bent een expert op het gebied van projectmatig werken, agile en scrum, maar weet ook als geen ander hoe de niet-agile-wereld in elkaar zit. Zo weet je iedereen mee te krijgen in jouw visie.

Voor deze functie zoeken wij een creatief iemand, die sterk is in netwerken en out of the box kan denken. Een teambuilder die anderen motiveert, inspireert. Samen met je collega's ga jij de teamdoelen behalen, je hebt daarin oog voor ieders talent.
Natuurlijk ben je bestuurlijk sensitief, een echte strateeg en kunt op alle niveaus goed schakelen. Je bent zacht op de relatie, duidelijk op de inhoud.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op een RVO-vestiging in zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld 2 dagen per week.

Het betreft een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast.

Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving. Communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

FiFz/Informatiemanagement en Procesontwerp/Kennisteam Project Management

De afdeling Informatiemanagement en procesontwerp (IMP) is verantwoordelijk voor de inrichting van de informatievoorziening van primaire en ondersteunende processen van RVO. Dat doen we tijdig, deskundig, duurzaam en kostenefficiënt. IMP is de schakel met DICTU, onze leverancier van de ICT-infrastructuur.
De project- en programmamanagement pool bestaat uit ongeveer 20 collega’s met (diverse) achtergronden in project- programmamanagement en agile transformaties.


Reageer op deze vacature