Beheerder Locatiebestand

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt een

Beheerder Locatiebestand

(32-36 uur per week / 0,89-1,0 fte)

Wat ga je doen?

Je draagt zorg voor het actualiseren, verbeteren en onderhouden van ons locatiebestand. In dit bestand staan de bedrijven waarvoor wij (als voorbeeld) vergunningen hebben verleend, waar wij controles hebben uitgevoerd of waarover wij adviezen hebben gegeven. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het bijhouden en beheren van de gegevens;
 • Het laten uitvoeren van gevelcontroles;
 • Het controleren en vergelijken van mutaties van de Kamer van Koophandel en andere bronnen met het locatiebestand;
 • Het organiseren van toezicht op het actueel houden van werkafspraken in relatie tot het locatiebestand;
 • Het vormgeven van- en uitvoering geven aan structurele monitoring en evaluatie;
 • Het informeren van- en uitleg geven aan teams en collega’s;
 • Het contact onderhouden met diverse opdrachtgevers (gemeenten en provincie);
 • Het uitvoeren en/of initiëren van verbeteracties;
 • Het actief meedenken over de ontwikkeling én vormgeving van het locatiebestand.

Per januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Dit brengt vergaande gevolgen voor het werk van de RUD Drenthe met zich mee.

Wat bieden we jou?

Werken bij de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) is dynamisch, veelzijdig en complex en wordt door collega’s ervaren als ontzettend leuk. We hebben een werkomgeving waarin je kunt leren én jezelf kunt ontwikkelen. Er is dus volop mogelijkheid om jouw kennis op peil te houden. Daarnaast is onze werksfeer informeel en bestaat er een goede werk-privé balans met flexibele werktijden.

Alle vacatures vind je op RUD Drenthe (vooruitindrenthe.nl). Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan vooral aan op Vooruit in Drenthe.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 8 van de Cao SGO 2023 met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.052,- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wie ben jij?

Je bent een open persoon met een analytische en proactieve instelling. Je werkt gestructureerd en gaat nauwkeurig en zorgvuldig om met de gegevens en informatie waarmee je werkt. Je bent een echte teamplayer: stressbestendig, gedreven en standvastig en beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je weet eenvoudig contact te maken met collega’s door de gehele organisatie heen.

Voor de functie is het een pre wanneer je beschikt over:

 • Een proactieve en flexibele werkhouding;
 • Een gestructureerde  en nauwkeurige manier van werken;
 • Analytisch vermogen;
 • Een natuurlijke affiniteit met data kwaliteit;
 • Het vermogen om analyses uit te voeren op data in ons DMS en deze data kunt vergelijken met data uit openbare bronnen.

Daarnaast vragen we:

 • Minimaal MBO-4 werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar (intensieve) ervaring met het werken met een DMS en/of zaaksysteem;
 • en de bereidheid om aanvullende cursussen en opleidingen te volgen.

Wie zijn wij?

Bij de RUD Drenthe werken zo’n 200 gespecialiseerde medewerkers met kennis van en ervaring met milieuwetgeving. Inwoners en bedrijven van Drenthe kunnen op ons rekenen.  Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als energie, lucht en geluid. Vanuit onze taak als omgevingsdienst hebben we zorg voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu én voor volgende generaties. Dit doen wij onder andere door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze twaalf gemeenten en de provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.

Werken bij de RUD Drenthe betekent werken bij een betrokken organisatie, die zich continu ontwikkelt en volop ambitie heeft. Daar kun jij onderdeel van uitmaken!

Ben je enthousiast?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Stuur je motivatiebrief en cv via Vooruit in Drenthe. Dit kan tot en met woensdag 13 december 2023.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 18 december 2023. We vragen je hier rekening mee te houden.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties of ambities? Stuur ons dan toch ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Adriaan van Hemel via telefoonnummer 0592-754475.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over onze organisatie, zie www.ruddrenthe.nl