Bestuurssecretaresse gerechtsbestuur rechtbank Noord-Nederland

Wat je gaat doen

Als bestuurssecretaresse verzorg je de complexe secretariële-, administratieve- en/of logistieke ondersteuning van de drie bestuursleden van onze rechtbank. Je gaat onze bestuursleden zoveel mogelijk "ontzorgen" in hun dagelijkse werk. Kort gezegd: jij ondersteunt hen bij het beheren van hun agenda's, het organiseren van (online) overleggen, vergaderingen en bijeenkomsten. Dit betekent dat jouw taken voor een groot deel bestaan uit complex agendabeheer. We vragen je om in je brief hier aandacht voor te hebben; wat is je ervaring hiermee en wat spreekt je hier in aan?

Je beheert diverse mailboxen. Hierin is het belangrijk dat je beoordeelt wat prioriteit heeft en wat je zelf kunt oppakken. Jij bereidt alles goed voor en faciliteert waar nodig. Je wikkelt zelfstandig eenvoudige mails en briefwisselingen af namens het bestuur. Daarnaast verzorg je de ondersteuning voor ons veranderprogramma en verricht je diverse andere ondersteunende werkzaamheden zoals het verzorgen van bestellingen en notuleren van overleggen.Tevens ben je het aanspreekpunt voor in- en externe relaties van de bestuursleden.

Je hebt een baan vol afwisseling: de ene dag ben je druk bezig met alle afspraken in goede banen te leiden of verslagen uit te werken. De andere dag ben je bezig met het organiseren van bijeenkomsten. Ondertussen zorg je ervoor dat de bestuursleden op tijd herinnerd worden aan hun afspraken en actiepunten.
Je werkt zelfstandig, maar ook nauw samen met jouw collega bestuurssecretaresse; samen zijn jullie zelfsturend, pro-actief en resultaatverantwoordelijk. Met jouw ervaring en lerende houding ben je van toegevoegde waarde voor het bestuur.

Alles bij elkaar genoeg redenen om te kiezen voor deze baan bij de Rechtbank Noord-Nederland!

Het team

Het bestuurssecretariaat bestaat uit 2 bestuurssecretaresses en maakt deel uit van het team BMO. Dit team is onderdeel van het cluster bedrijfsvoering, samen met een aantal andere teams. Met elkaar leveren wij een professionele en klantgerichte bijdrage aan de clusters bestuursrecht, strafrecht en civielrecht en aan het bestuur van de rechtbank.

 De rechtbank Noord-Nederland verzorgt vanuit drie volwaardige locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden de rechtspraak in de drie Noordelijke provincies. Met ruim 750 medewerkers behandelen wij jaarlijks ongeveer 190.000 zaken.

 De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent.

Wat we je bieden

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer in een team waarin een sterke verbondenheid is tussen de collega’s. We doen het samen en hebben plezier met elkaar. Ook in deze Corona tijd, waarin we voornamelijk thuiswerken, weten we elkaar te vinden.

 De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk. Wat belangrijke punten op een rij:

 • een salaris in schaal 7 (minimaal € 2.422,62 en maximaal € 3.157,60 op basis van 36 uur);
 • een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je jaarsalaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt dit budget bijvoorbeeld laten uitbetalen of in vrije dagen omzetten of je gebruikt het voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie;
 • een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé;
 • pensioenopbouw volgens het ABP;
 • een tijdelijk contract van 36 uur voor een jaar om je geschiktheid te bepalen en daarna eventueel een vast contract;
 • er zijn voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel in company als buiten de deur en zowel individueel als met het team;
 • jouw werklocatie is Groningen, maar je werkt ook op de andere locaties Assen en Leeuwarden;
 • wij stimuleren het reizen met OV! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis naar je werk reist.

Wat we van je vragen

Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom vinden wij in jouw cv sowieso terug dat jij:

 • over mbo+ werk- en denkniveau beschikt, met praktisch gerichte kennis van methoden en technieken van managementondersteuning;
 • beschikt over minimaal 3 jaar ervaring in managementondersteuning in een soortgelijke functie;
 • vaardig bent in het gebruik van MS Office 365;
 • een goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands.

Tijdens ons gesprek wordt uit jouw voorbeelden over jouw werk duidelijk dat jij:

 • in staat bent onze bestuursleden te ontzorgen (o.a. in het beheren van agenda's en het ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten);
 • de samenwerking zoekt en anderen met plezier ondersteunt;
 • in staat bent zelfstandig, resultaatgericht en planmatig te werken;
 • overzicht kan bewaren en snel kan schakelen tussen verschillende taken;
 • hoge eisen stelt aan de kwaliteit van jouw dienstverlening.

Voor alle medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland geldt dat zij de Friese taal (passief) beheersen of – zo nodig – de bereidheid hebben tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen. 

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging in jouw vakgebied en wil jij meewerken aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak. Dit kan tot 13 mei 2021.

Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang. Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nanda de Jong, teamleider, 06-29299034.

Het functieprofiel kun je opvragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl  

Heb je vragen over de procedure, bel dan met Dania Henrycoos op tel.nr. 06-52830016 of Dominique Lammers 06 21715525, werving & selectie.

De sollicitatiegesprekken zijn op donderdagmiddag 27 mei aanstaande. Wij volgen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.