Procesadviseur divisie Registratie & Informatie

Jouw strategische visie en operationele aansturing leiden je teams naar nieuwe hoogten.

Of je nu procesadviseur bent voor de unit die dronevliegbewijzen en snelle motorboten registreert of voor de unit voertuigregistratie en documenten: dankzij jou blijven de teams in Veendam zich doorontwikkelen. Bijzonder aan deze baan? De divisie-brede arbeidsovereenkomst, waardoor je na een tijd kunt switchen naar andere units!

Interessant aan deze baan volgens unitmanager Sylvia
“Dat je werkt bij een landelijke organisatie die een autoriteit is op het gebied van mobiliteit op de weg, in het water én in de lucht. Dat is een van de dingen waar ik het meest trots op ben. Bij de divisie Registratie & Informatie houden we basisregisters als het kenteken-, rijbewijs- en Nationaal Parkeerregister bij. Het verschil maken voor alle kentekenhouders of drone-eigenaren in Nederland, hoe bijzonder is dat?”

Lees de verhalen van andere RDW’ers >

Werken aan de mobiliteit van morgen
De continue verbetering van de werkwijzen van de subteams in jouw unit: daar zet jij je voor in. Je analyseert de uitdagingen die op de unit afkomen, schetst diverse uitvoeringsscenario’s, geeft advies over de mogelijkheden én helpt bij het vormgeven van procesveranderingen. Juist die combinatie van strategische visievorming en operationele aansturing is wat jouw baan zo leuk maakt. Komt er een wetswijziging aan? Zoals de invoering van de kentekenplicht voor lichtelektronische voertuigen. Dan weet jij wat te doen.

Je start je dag met een overleg met de subteams over de aanpak van mogelijke uitdagingen. Hoe je agenda er daarna uitziet? Dat is elke keer anders. Van een overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat of een branchevereniging tot een brainstorm met collega’s over de planvorming van volgend jaar. En van businessimpactanalyses, nota’s of werkinstructies schrijven tot presentaties geven aan het mt. De diversiteit in jouw werk is groot!

Hoe jouw werk er in de praktijk uitziet? Bekijk de video!

Dit is jouw thuisbasis
Een team met enthousiaste en fijne collega’s. Je werkt veel samen met de unit- en teammanagers en de andere procesadviseurs. In welke unit je ook terechtkomt, reken erop dat je collega’s voor je klaar staan. Om te sparren over werk, maar ook voor een wandeling tijdens de lunch. En als je daarnaast op zoek bent naar nog meer sportiviteit, zit je hier goed. Zo organiseren sommige units sporttoernooien. Een potje padellen? Kom maar op!

Sfeer proeven?
De sfeer op ons kantoor proeven? Je bent welkom voor een kop koffie of thee! Bel Martine Oorburg-Norder, recruiter, op 06 – 15 95 36 19 en we maken een afspraak.

Zo helpen wij jou graag op weg
Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:
 • Salaris tussen € 3.288,- en € 5.269,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder
Jij neemt graag het initiatief om de best mogelijke oplossingen te realiseren en kunt draagvlak creëren voor jouw ideeën. Ook kun je goed omgaan met de verschillende en soms politieke belangen die in de organisatie spelen en weet je in gesprekken met stakeholders de juiste snaar te raken, ook in gevoelige situaties. Je past je communicatie vlot aan op de persoon met wie je spreekt en stelt je toegankelijk op naar collega’s.

Verder neem je mee:
 • Hbo-niveau.
 • Een aantal jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met operationele aansturing, missie-, visie- en strategievorming en advisering in een complexe organisatie.

Ervaring in de mobiliteitssector is niet nodig! Jouw collega’s maken je graag wegwijs in de wereld van de RDW.

Word onze nieuwe procesadviseur
Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 20 februari 2024 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Martine Oorburg-Norder, recruiter, via 06 – 15 95 36 19 of mnorder@rdw.nl. Tot snel!

Goed om te weten
 • Je krijgt binnen enkele werkdagen een reactie op je sollicitatie.
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een sollicitatiegesprek en een tweede gesprek waarin je je toekomstige collega’s leert kennen.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature