(Junior) Clinical Study Coordinator

(Junior) Clinical Study Coordinator

Wil jij deel uitmaken van een organisatie die het verschil maakt in het leven van miljoenen mensen wereldwijd? Zo ja, dan horen we graag van je!

Als Clinical Study Coördinator organiseer en voer je klinische studies uit voor internationale farmaceutische en biotechnologische bedrijven. Je bent een spil in het onderzoeksteam en werkt met o.a. patiënten voor geneesmiddelenonderzoek, artsen, verpleegkundigen en project managers. Je werkt in de kliniek in Leeuwarden en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Het verhaal van QPS
QPS helpt farmaceutische- en biotechnologische bedrijven met de ontwikkeling van geneesmiddelen door diensten te leveren op het gebied van neurofarmacologie, DMPK, toxicologie, bioanalyse, translationeel- en klinisch onderzoek (fase I – IV). Om in te spelen op de behoeften van onze klanten, zijn wij op zoek naar getalenteerde, zorgzame en toegewijde mensen die samen onze missie willen realiseren om de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Bij QPS kan je rekenen op uitdagend en lonend werk. Je wordt aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen. Onze cultuur kenmerkt zich door diversiteit, innovatie, verantwoordelijkheid, teamwork en een vriendelijke sfeer waarin prestaties worden erkend en beloond. Wij bieden unieke bedrijfsvoordelen, training- en doorgroeimogelijkheden. Het belangrijkste is dat wij iedereen waarderen als werknemer en als individu.

Klinkt dit als jouw ideale werkomgeving, dan gaan we graag met je in gesprek, dus solliciteer vandaag nog!

Wat ga je doen
Als Clinical Research Coördinator ben je verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van de klinische patiënten studies volgens Good Clinical Practice (GCP). Je bereidt de medische handelingen voor die in het studieprotocol zijn omschreven, je houdt werkvoorschriften bij (SOPs) en je traint research verpleegkundigen in studiespecifieke handelingen. Je geeft instructies aan patiënten over het innemen van medicatie. Je controleert de output van geneesmiddelenonderzoeken, je verricht of assisteert bij verpleegkundige handelingen en je vervult een coördinerende rol in het team. Je hebt contact met de patiënten en klanten voor klinische studies. Je hebt een belangrijke signalerende functie als het gaat om het beoordelen van de algehele gezondheidstoestand van patiënten. Waar nodig overleg je met collega’s. Als je als junior start, ga je de werkzaamheden uitvoeren met je supervisor. Je werkt afwisselend in dag-, avond- en nachtdiensten in onze kliniek in Leeuwarden, af en toe komt het voor dat er een patiënt studie is in Groningen die je op die locatie coördineert.

Functievereisten

 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau verkregen door opleiding en/of werkervaring.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als verpleegkundige, bij voorkeur met klinisch onderzoek bij een academisch ziekenhuis of CRO.
 • Je beschikt over goede verpleegtechnische vaardigheden, bent bekwaam in het uitvoeren van handelingen, je hebt interesse in het plannen en organiseren van klinische studies.
 • Je bent flexibel inzetbaar in perioden van piekdrukte, je kunt goed onder druk presteren en je bent beschikbaar voor dag-, avond- en nachtdiensten.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met Good Clinical Practice (GCP).
 • Je beschikt over goede organisatorische-, communicatieve- en sociale vaardigheden, je bent zowel in schrift, als mondeling vaardig in de Nederlandse- en de Engelse taal.
 • Je bent proactief, teamspeler, je bent klantvriendelijk, werkt nauwkeurig en je kunt snel schakelen.


Wat bieden wij?

 • Unieke training- en doorgroeimogelijkheden voor studiespecifieke handelingen. Wij bieden o.a. Basic Life Support (BLS) trainingen, verkennen samen je potentieel en carrièredoelen.
 • Een afwisselende fulltime functie van 32-40 uur per week bij een dynamische organisatie die wereldwijd actief is. Je draagt bij aan een belangrijke missie: het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen.
 • Je maakt deel uit van een enthousiast onderzoeksteam van o.a. doktersassistentes, verpleegkundigen, artsen en studenten geneeskunde/farmacie. Je hebt korte lijntjes met collega’s, onderhoudt contacten met klanten, patiënten en werkt actief samen aan klinisch onderzoek.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Meer weten?
Bezoek onze website voor meer informatie over QPS www.qps.com en www.qpsvrijwilliger.nl. Wil je meer weten over de functie van Clinical Study Coördinator? Neem contact op met Rienk Visser via e-mail rienk.visser@qps.com, Location Manager Patient Clinic, of via het telefoonnummer 050-3048000.

Reageer op deze vacature via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.