Senior Beleidsmedewerker Slimme & Groene Mobiliteit

Jij bent een uitstekende verbinder en zet graag je netwerkvaardigheden in, gecombineerd met je ervaring binnen de mobiliteitssector!

 

Waarom hebben we je nodig?

Groningen is al een paar jaar koploper op het gebied van slimme en groene mobiliteit in Nederland en Europa. Het team Slimme & Groene Mobiliteit is binnen de provincie Groningen verantwoordelijk voor alle programma's, projecten en het beleid op het gebied van de verduurzaming van mobiliteit en alle innovaties binnen de mobiliteitssector. Daarbij is ons doel om uiterlijk in 2035 alle mobiliteit in onze provincie zero emissie te hebben. We dragen met innovatieve oplossingen bij aan de betaalbaarheid en inclusiviteit van onder meer het openbaar vervoer en in algemene zin aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in de hele provincie. Vanwege het vertrek van een collega is er ruimte ontstaan in het team Slimme & Groene mobiliteit

 

Wat ga je doen?

Binnen het team zoeken wij iemand die het leuk om met innovaties en verduurzaming van de mobiliteit bezig te zijn.  Je zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om je elektrische auto op te laden, werkt aan betere aansluiting van de mobiliteitsopleidingen op het werkende leven en zorgt dat de plannen in de regio Groningen voor slimme en groene mobiliteit helder en concreet zijn.

Oftewel:

 • Het coördineren/aansturen van verschillende samenwerkingen zoals het Regionale Agenda Laadinfrastructuur (RAL) en de regionale Human Capital Agenda Smart Mobility, samen met de provincies Drenthe en Friesland.
 • De mede door de provincie Groningen opgerichte netwerkorganisatie Hive Mobility (www.hivemobility.nl en www.at-north.nl) speelt een belangrijke rol in de uitvoering hiervan via onder meer het Hive Mobility Center.
 • Het samen met collega's uit het team, maar ook met andere in- en externe partners, opstellen van een Regionaal Mobiliteitsplan (RMP) met daarin in elk geval de belangrijkste plannen en ambities op het gebied van Slimme en Groene Mobiliteit vanuit zowel de provincie zelf als vanuit het landelijke Klimaatakkoord.
 • Samen met de programmaleider en andere collega's uit het team draag je bij aan het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit (www.gaaningroningen.nl), dat het volledige mobiliteitsbeleid voor de komende jaren bevat.

Waar ga je werken?

Jouw vak oefen je uit vanuit ons provinciehuis, aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. Al werk je ook regelmatig daarbuiten samen met andere overheden, bedrijven en kennisinstellingen. We werken als provincie met ruim 850 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie. Samen en gedreven maken we ons hard voor stad en ommelanden.

Ons team Slimme & Groene Mobiliteit levert een actieve bijdrage aan de economische ontwikkeling en leefbaarheid van onze provincie door het verplaatsen van mensen en goederen te faciliteren. Als regisseur van het regionale verkeers- en vervoerbeleid ontwikkelt de afdeling (strategisch) beleid op het gebied van openbaar vervoer, fiets, ketenmobiliteit, verkeersveiligheid en slim & groene mobiliteit

Wat vragen wij?

Je voelt je betrokken bij de doelen en uitdagingen van de provincie. Je hebt daar een visie op, waarmee je collega's kunt inspireren en verbinden. Je bent voor jouw contacten een boeiende en waar nodig kritische sparringpartner en beschikt over goede netwerkvaardigheden. Je kent je eigen krachten en hebt het lef om daar waar je talent niet ligt anderen naar voren te schuiven.  Je bent gericht op samenwerking en neemt weloverwogen zelfstandig besluiten. Je bent je bewust van het belang van voorbeeldgedrag en draagt dit actief uit.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring (bij voorkeur in de mobiliteitssector)
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal en ruim voldoende beheersing van de Engelse taal.

Wat bieden wij?

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je werkt op het provinciehuis en krijgt daarnaast ook de faciliteiten om thuis te werken.  Op het provinciehuis ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een (stads)wandeling, potje darten, poolen of om te sporten.

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn. En dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en mooie provincie. Ontdek wat de provincie Groningen jou te bieden heeft:

 • Een werkweek tussen de 32- 40 uur, inclusief opbouw ATV;
 • Een aanstelling van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3935,54 en € 5.564,56 (functieschaal 11 peildatum 1-1-2023). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris;
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen;
 • Flexibele werktijden waarbij het ook mogelijk is om buiten 9 tot 5 te werken;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer, óf een fietsvergoeding óf een bijdrage voor een leasefiets; 
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaren. 

Goed om te weten

 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de Programmaleider Slimme & Groene Mobiliteit Daniël Koelikamp, tel. 06-21844271.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze zullen wij aanvragen als je geplaats wordt.
 • Mocht je interesse hebben, solliciteer dan via Werken bij provincie Groningen. Dan krijg je van ons een reactie of we je uitnodigen voor een gesprek en plannen we deze in. Zodra we de juiste match gemaakt hebben sluit de vacature. Als einddatum staat 8 december, maar we willen graag voor de 8e al contact met je hebben gehad.

De provincie Groningen is jouw werkplek

De provincie Groningen werkt volop aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. We werken dagelijks aan een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie, met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.