Informatieanalist / Businessanalist

1 fte | 1 jaar met zicht op vast

Data is jouw passie, jij bent een gedreven, ervaren en enthousiaste informatieanalist/ businessanalist die van inhoudelijk, uitdagend en gevarieerd werk houdt! Je bent creatief in het vinden voor de juiste data voor de juiste opgaves. Onze organisatie is continu in ontwikkeling en daar hebben we jou expertise bij nodig.

Afdeling iNFO als jouw werkplek

De afdeling iNFO verzorgt de ICT en informatievoorziening van de provincie Groningen.

iNFO heeft een belangrijke faciliterende rol in vernieuwing van de informatievoorziening en in ondersteuning van werkprocessen bij de verschillende afdelingen. Belangrijke thema's zijn data gedreven werken, open data, de omgevingswet, digitale dienstverlening, energietransitie, wendbaarheid en integraliteit.

Jouw afdeling houdt zich bezig met de verandering en vernieuwing van informatievoorziening; het beschikbaar stellen en analyseren van data (administratief en geografisch) en introduceren van innovatieve toepassingen. Tevens ondersteunen we in het portfolioproces met het opstellen van business cases, requirement analyses en proces modellering. Je team bestaat momenteel uit 16 medewerkers.

 

Wat zoeken wij?

We willen ons team uitbreiden met een Informatieanalist / businessanalist en zoeken een nieuwe collega die zich graag verder wil ontwikkelen en een bijdrage levert aan data gestuurd werken. De taken zijn als volgt ingedeeld:

Business Analyse

 • Vertalen van de wens van de klant naar technische oplossing
 • Opstellen van business case
 • Requirements analyse
 • Adviseren over doelstellingen, behoefte, veranderingswensen en de haalbaarheid daarvan

Informatie Analyse

 • Analyse en modellering van bedrijfsprocessen (o.a. IDEF-techniek) en informatiestromen
 • Analyse en Entity Relationship modellering van objecten

 

Wat breng je mee?

Je bent een informatieanalist/ businessanalist met een sterk analytisch vermogen en een resultaatgerichte houding. Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), organisatiesensitief en je hebt een servicegerichte instelling. Je bent in staat om snel en klantgericht de vraagstelling van de gebruiker te doorgronden. Je bent een echte teamspeler, maar je kan ook goed zelfstandig functioneren. Je bent proactief en denkt graag mee over hoe de organisatie continue kan verbeteren. 

Je hebt de volgende achtergrond:

•     Je hebt academisch werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde HBO+ opleiding op   het gebied van IT;

 • Minimaal 4 jaar werkervaring, heb je meer werkervaring dan kom je in aanmerking voor de Senior functie;
 • Je bent thuis in Agile werken en begrijpt de processen van een afdeling ICT.

 

Wat ga je verdienen?

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.998,98 en € 4.284,28 als je meer startend bent functieschaal 10 (of 11 met een maximaal bruto maandsalaris van € 5.008,99 wanneer je als Senior ingeschaald kan worden). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een tijdelijke aanstelling van één jaar met zicht op vast.
 • Een 40-urige werkweek, opgebouwd uit 36 salarisuren en 4 ATV-uren (in overleg zijn minder uren mogelijk)
 • Individueel KeuzeBudget van 22,37% bovenop je salaris.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar.

 

Vragen?

Wanneer je interesse hebt in de functie en meer informatie over de procedure wil ontvangen, kun je contact opnemen met Madelief Kiel, Recruiter tel. 0615068230. Voor Inhoudelijke vragen kan je bellen met Agnes Lenstra tel. 06-15068133

Goed om te weten

Omdat we het belangrijk vinden om de juiste collega voor de functie van Informatieanalist te vinden, hanteren we voor deze vacature geen sluitingsdatum. Mocht de functie je aanspreken, maar nog niet de juiste werkervaring hebben dan horen wij het ook graag. Wellicht dat we andere passende functies hebben binnen deze afdeling. Je kunt solliciteren via deze link

Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.