Communicatiemedewerker

Jij zorgt met jouw creatieve ideeën dat diverse communicatiemiddelen worden ingezet voor onze provincie.

Waarom zoeken we jou?

Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor in ons communicatieteam. Wij zoeken hiervoor een enthousiaste communicatiemedewerker met kennis en ervaring.

Wat ga jij doen?

Als communicatiemedewerker ben je breed inzetbaar en kun je goed schakelen tussen de diverse communicatiewerkzaamheden en onderwerpen. Je weet goed om te gaan met verschillende personen in verschillende functies (onder andere projectleiders, collega- communicatiemedewerkers en uitvoerders). Je hebt ervaring met het werken in programma's en/of ervaring met het opzetten en uitvoeren van campagnes. Samen met je directe collega's van het team Communicatie zorg jij ervoor dat duidelijk is wat de provincie Groningen doet en waarom de provincie Groningen daaraan werkt.

Dit betekent dat:

 • Je verantwoordelijk bent voor één of meer projecten en interne communicatieopdrachten.
 • Je communicatiestrategieën en -plannen opstelt, uitvoert en monitort.
 • Je adviseert over strategische en tactische communicatie in één van de beleidsportefeuilles.
 • Je de communicatieadviseur van één van de portefeuilles ondersteunt en zonodig vervangt.
 • Je helder schrijft en handig bent met beeld en social media.
 • Je je hand niet omdraait voor het organiseren van een bewonersbijeenkomst.
 • Je weet wat veranderingen en trends vragen van je vak als communicatieprofessional.

Waar ga je werken?

Je wordt onderdeel van het team Communicatie in het domein Organisatieondersteuning. In dit team werken zo’n 30 communicatieadviseurs, -medewerkers, online specialisten en contentcreators nauw samen aan de communicatiedoelen van onze organisatie.

Dit breng je mee

Je bent creatief en bent goed in het bedenken en uitvoeren van creatieve communicatieacties en -middelen. Zoals een mediacampagne voor het bedenken van een naam voor een uitkijktoren of een aansprekende manier om een subsidie van de provincie onder de aandacht te brengen. Je kunt goed teksten schrijven die wij kunnen gebruiken voor onze nieuwsbrieven en websites.

Verder:

 • Heb je een hbo of wo werk- en denkniveau, bij voorkeur een communicatieopleiding
 • Heb je ervaring als communicatiemedewerker of -adviseur bij of voor de overheid
 • Heb je een goede antenne voor wat er speelt en leeft in de maatschappij

Dit bieden wij!

Een uitdagende functie waarin je kunt bijdragen aan de ambities van onze organisatie, je kunt werken aan je eigen persoonlijke groei met een goede balans tussen werk en privé. Daarom maken wij het onze medewerkers graag naar de zin. Dit betekent voor jou:

 • Een salaris tussen de € 3099,66 en € 4778,94 (functieschaal 9 of functieschaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een werkweek van 32 uur tot 36 uur
 • Bovenop je salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget (IKB).
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen;
 • Vergoeding van woon-werkverkeer van 75% voor het openbaar vervoer.
 • Je krijgt bij ons de middelen zodat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken.

Je ontvangt ook een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid van € 5000,-- in te zetten binnen 5 jaar. Hiermee kan je opleidingen of cursussen volgen of je duurzame inzetbaarheid bevorderen.  

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met André Westra (teamleider communicatie en studio, (0646154152). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Wouter Coenders, HR-adviseur (0625762433), personeelsadviseur.

Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Reageren

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 6 december 2023 via de Werken bij provincie Groningen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 12 december 2023 in de middag.

Over de provincie

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 1000 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!