3D-Tekenaar V/M

Welkom in de wereld van de civiele techniek! Ben je net afgestudeerd, of ben je als (young- of senior) professional toe aan een nieuwe uitdaging? Denk of werk je in 3D? Dan zoeken we jou!

Waarom hebben wij je nodig?

De ontwikkelingen gaan hard: BIM, 3D, de enorme uitbreiding van onze Doorfietsroutes, de opgave voor groot onderhoud in de komende jaren, de toename van natuurprojecten en investeringen in het openbaar vervoer. Ook onze ingenieurs ontwikkelen zich door, zodat er voor jou binnen het ontwerpteam een plek vrij is gekomen als 3D-tekenaar.

Wat ga jij doen?

Binnen het ontwerpteam werk je samen met onze gedreven ontwerpers aan uitdagende (infra)projecten. Je hebt daarbij zitting in (diverse) projectteams, die worden voorgezeten door de Technisch Manager(s). Verder krijg je van ons de tijd en ruimte om door middel van (zelf)studie een kei van een tekenaar te worden. Meer in detail betekent dit dat jij je bezig gaat houden met:

 • Het opstellen en uitwerken van tekeningen in AutoCAD Civil 3D, van schetsontwerp tot definitief ontwerp. Jouw ontwerp voldoet aan de gestelde eisen, die worden vastgelegd in een ontwerpnota;
 • Het afstemmen van jouw ontwerp met onze andere vakgroepen op basis van raakvlakkenmanagement;
 • Het in jouw Civil 3D-model implementeren van andere 3D (deel)ontwerpen, zoals kunstwerken, die worden vervaardigd in Autodesk Inventor en/of Revit;
 • Het implementeren van 3D kabel- en leidinggegevens binnen jouw ontwerp;
 • Het verrichten van clashcontroles en het verwerken van deze resultaten in rapportages;
 • Documentmanagement van 3D modellen en tekeningen.

Waar kom je terecht?

Je komt terecht in het team ingenieursbureau van het domein Uitvoering. Dit team bestaat uit circa 50 collega's. Het ingenieursbureau is in de voorbereiding en uitvoering van projecten de autoriteit op het gebied van wegenbouw, beton- en waterbouw, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en natuurontwikkeling. Daarnaast wordt het team ingehuurd voor klussen van Blauwestad, provincie Drenthe en Rijkswaterstaat. Voor ons ontwerpteam zoeken we een 3D-tekenaar (v/m).

Wat breng jij mee?

Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en jouw affiniteit met het tekenen in AutoCAD Civil 3D steek jij zeker niet onder stoelen of banken. Verder:

 • Heb je minimaal MBO denk- en werkniveau op het gebied van Civiele Techniek;
 • Heb je (basis)ervaring met het programma AutoCAD Civil 3D en je hebt affiniteit met het opstellen van ontwerpen of kan je dit snel eigen maken;
 • Neem je initiatief en bent in staat om zelfstandig aan verschillende projecten tegelijk te werken;
 • Ben je flexibel om tussendoor ad-hoc opdrachten uit te voeren;
 • Werk je goed samen en ben je in staat om feedback te geven en te ontvangen.

Wat bieden wij?

Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor jouw creativiteit. Verder bieden wij:

 • Een salaris gebaseerd op een groeimodel; je ontvangt een bruto maandsalaris tussen de

€2.750 en €3.877,- (functieschaal 8). Je kan je ontwikkelen naar een functieschaal 9. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;

 • Een 40-urige werkweek, opgebouwd uit 36 salarisuren en 4 ATV-uren;
 • Tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen en verbeteren op het vlak van 3D tekenen;
 • Individueel KeuzeBudget van 22,37% bovenop je salaris;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband;
 • Vitaliteitsbudget van € 150,- per jaar;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% van de kosten voor OV óf een fietsvergoeding óf je kunt gebruik maken van onze Leasefietsregeling.

 Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van €5.000,- per vijf jaar. De organieke functiebeschrijving is Specialist.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinder Lanting, teamleider ingenieursbureau, op tel. nr. 06-52761703 (ook via WhatsApp bereikbaar). Ben jij nieuwsgierig geworden n.a.v. de vacaturetekst en wil je graag meer weten over de functie en de collega's waar je mee gaat samen werken? Kom dan op langs voor een kop koffie en dan maken we alvast kennis met elkaar. Je kan een afspraak maken door te bellen/WhatsAppen naar: 06-52761703 (Reinder Lanting). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Iris Peeks, HRM-adviseur, op tel. nr. 06-51511974 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Mocht je meteen willen solliciteren, dan ontvangen wij jouw brief met cv graag uiterlijk woensdag 1 februari 2023 via Werken bij provincie Groningen. Uiterlijk vrijdagmiddag 3 februari hoor je van ons of wij jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Op donderdag 9 februari 2023 vinden de sollicitatiegesprekken plaats, waarbij je ook meeloopt met een collega over de werkvloer. Om zo een goed beeld van het team en het werk te krijgen.

De provincie Groningen, jouw werkplek?

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie. Een organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen; uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.