Projectleider gebiedsontwikkeling

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Wij zoeken projectleiders die enthousiast worden van gebiedsontwikkelingsprojecten, houden van een afwisselende functie en graag werken voor de provincie Fryslân!

Bij de provincie Fryslân kun je het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van de provincie. Je werkt aan grote vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, klimaat, energie, leefbaarheid en stikstof. Samen zorgen we voor een mooi landelijk gebied, zodat we kunnen genieten van de Friese natuur en zorgen we ervoor dat de Friese identiteit en cultuur behouden blijven. Nu, maar vooral ook in de toekomst. De komende tijd komen daarom veel nieuwe opdrachten naar ons toe, op het gebied van natuur, stikstof, infrastructuur, water, verduurzaming etc. Concrete gebiedsontwikkelingsprojecten die spelen zijn o.a. Waddenkust, Dongeradelen, Nationaal Programma Landelijk Gebied en Veenweide. De veranderende rol van de provincie vraagt dat we steeds op zoek zijn naar innovatieve en creatieve werkwijzen om dit samen op te pakken.

Als projectleider ga je werken in een enthousiast en multidisciplinair team. Je weet je de betrokken partijen - waaronder gemeenten, Wetterskip, belangenorganisaties, natuurverenigingen, terrein beherende organisaties, agrarische en recreatieve ondernemers en soms ook bewoners - te verbinden, inhoudelijk bij elkaar te brengen en zo richting te geven. Verder ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • De vormgeving van het project, inclusief de planning en het projectresultaat;
 • Het bewaken van de financiële kaders;
 • De communicatie met en richting eventuele belanghebbenden. Hiernaast ben je opdrachtgever richting externe partijen en ben je de spil tussen bestuurders en het projectteam.

Kortom, een veelzijdige en verantwoordelijke functie, waarin jij als van grote betekenis kunt zijn voor de provincie.

Wat vragen wij?
Wat freegje wy?

Je kent de opgaven in het landelijk gebied, ziet de verbindingen hier tussen en weet hoe je deze praktisch moet vertalen naar meerwaarde voor betrokken partijen en daarmee voor onze opdrachtgevers. Je kan doorpakken en hebt lef om dingen soms anders aan te pakken als de situatie daarom vraagt. Je hebt een open, lerende en communicatieve houding. En ten slotte ben je ondernemend, omgevingsbewust en resultaatgericht. Verder heb je:

 • Minimaal een afgeronde HBO Opleiding, bij voorkeur op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Planologie, Vastgoed of een vergelijkbare opleiding;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in gebiedsontwikkelingsprojecten;
 • Kennis van projectmanagement, analytisch vermogen en uitstekende adviesvaardigheden;
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden en je weet je weg te vinden op bestuurlijk- en directieniveau.

Wat bieden wij?
Wat biede wy?

Werken voor de provincie Fryslân betekent werken in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega's en veel ruimte voor jouw eigen inbreng, kennis en expertise. Er is tevens veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben zo'n 50-60 medewerkers die actief zijn op gebiedsontwikkeling en bieden hen trainingen aan die gericht zijn op de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij stemmen de individuele kwaliteiten af op de werkzaamheden.

 • Wij volgen de CAO Provincies. Afhankelijk van jouw vaardigheden en kennis ligt jouw salaris tussen de € 3598 en € 5119 bruto per maand op basis van 36 uur (salarisschaal 11);
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Jij bepaalt zelf waar je dit voor wilt gebruiken. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of als extra spaarport;
 • We hebben veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van onze werknemers. Hiervoor hebben wij een ontwikkelbudget van € 5.000 voor je klaar staan;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Vergoeding woon-werkverkeer. Reis je met de trein? Dan krijg je deze kosten tot een dagmaximum vergoed. Ook voor de fietsers hebben wij een tegemoetkoming. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage, maar zijn de reiskosten voor eigen rekening;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer. Met veel ruimte voor eigen inbreng en talloze doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

32-36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 11

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk.

Einddatum
Eindatum

Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Marleen Rademaker, poolmanager flexpool, via telefoonnummer 06 - 46 74 63 55 of mail naar poolsupport@fryslan.frl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 0629737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Solliciteren op deze vacature kan via de volgende link: https://bit.ly/3RE5ChY

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.