Nautisch handhaver

Wist je dat de provincie Fryslân circa 1000 km aan vaarwegen en meren beheert? Binnen de Provinciale Waterstaat zorgt een team van Nautische handhavers vanuit haar nautische beheerstaken voor een veilige en vlotte doorvaart. Binnen dit team zijn we op zoek naar een gedreven collega met een brede nautische achtergrond.

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Als Nautisch handhaver pas je in de rol van toezichthouder en handhaver de wettelijke kaders toe vanuit de Binnenvaartwet, Binnenvaartpolitiereglement, Scheepvaart Verkeerswet en Vaarwegverordening Fryslân. Tijdens patrouillediensten houd je toezicht op vaarweggebruikers en voer je controles uit. Daarnaast vervul je een rol als ambassadeur op het water en sta je zowel beroeps- of recreatieve schippers gastvrij en professioneel te woord. Verder draag je bij aan het afhandelen van schadevaringen en ben je partner voor de hulpdiensten tijdens incidenten en calamiteiten. Ook adviseer je bij nautische vraagstukken en vergunningverlening. De nautisch handhaver werkt nauw samen met de vergunningverleners en de nautisch adviseurs. De nautisch handhaver geeft gevraagd en ongevraagd nautisch advies.

Vanuit een team van 8 nautische handhavers werk je ook nauw samen met ketenpartners zoals de regiopolitie, Rijkswaterstaat, Wetterskip Fryslân, Fumo en brandweer. De afdeling Provinciale Waterstaat is een continubedrijf, hierdoor werk je in een dienstrooster en ben je ook buiten kantooruren en in het weekend alsook feestdagen inzetbaar. Het meedraaien in een piketdienst maakt onderdeel uit van de functie.        

Wat vragen wij
Wat freegje wy

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Nautisch handhaver. Een gemotiveerde collega die met veel plezier de handen uit de mouwen willen steken. Hiernaast écht onderdeel van ons team uit wil maken, een flexibele werkhouding heeft en gevoel voor het werk en de omgeving waarin dit plaatsvindt. Verder beschik je over:

 • Mbo werk- en denkniveau;
 • Rijbewijs B/E;
 • Bereidheid om cursussen of trainingen te volgen.

De volgende ervaring is mooi meegenomen voor de functie:

 • Groot Vaarbewijs en daartoe benodigde vaartijd;
 • Radardiploma en Marifooncertificaat;
 • Nautop 1, 2 en 3 of de benodigde modules vanuit de Nautische leerlijn;
 • Buitengewoon Opsporingsambtenaar Domein II;
 • Kennis van scheepvaart gerelateerde wet- en regelgeving;
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Kennis binnenvaartwet.

Goed om te weten! Eventuele benodigde opleidingen en een gedegen inwerkperiode zullen door de provincie verzorgd worden.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Een uitdagende baan binnen een hecht team en op veel verschillende locaties binnen Friesland. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal € 2.754,89 en maximaal € 3.877,87 (schaal 8) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oerenyndikaasje

36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 8

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

Geen

Reageren 
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV uiterlijk 22 maart 2023 via de button ‘solliciteren’.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Theo Terpstra, Teamleider Nautische Zaken, via 06-46924350. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.