Natuurvergunningverlener voor evenementen

Binnen team groene regelgeving hebben wij ruimte voor een nieuwe collega die aanvragen gaat beoordelen voor de Wet Natuurbescherming in relatie met evenementen. Als natuurvergunningverlener ben je hét aanspreekpunt voor collega’s, gemeenten en ook voor diverse organisatoren als het over (grote en kleine) evenementen gaat. Past deze mooie uitdaging bij jou?

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

De provincie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet Natuurbescherming. Als vergunningverlener behandel je vanuit zowel inhoudelijk als juridisch oogpunt vergunning- en ontheffingsaanvragen in het kader van de wet Natuurbescherming. Je beoordeelt aanvragen en de bijbehorende onderzoeksrapporten, je wint de nodige adviezen in bij andere onderdelen van de organisatie en weet de inbreng van andere disciplines op juiste waarde te schatten.

De vergunningverlener die wij zoeken zal het aanspreekpunt zijn voor collega’s, gemeenten maar ook de diverse organisatoren als het over (grote en kleine) evenementen gaat in relatie tot de Wet Natuurbescherming. De werkzaamheden van deze functie spelen zich af in een gevoelig domein van de samenleving waardoor ook politiek bestuurlijke sensitiviteit een belangrijk kenmerk is voor deze functie.

Verder kom je werken binnen sub-team gebieden en binnen team groene regelgeving. Team groene regelgeving bestaat uit 35 enthousiaste collega’s die nauw met elkaar samenwerken. Je stemt hiernaast af met collega’s van toezicht en handhaving en bewaakt de integraliteit van vergunningen en de samenhang met het provinciale beleid. Ook ondersteun je bij handhavingsverzoeken en juridische procedures. Je bent inhoudelijk sparring-partner van de overige vergunningverleners binnen het team en collega’s die betrokken zijn bij de uitvoering van de Wet natuurbescherming. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke onderwerpen/ kwesties. Kortom, een veelzijdige functie binnen een professioneel en collegiaal team!

Wat vragen wij
Wat freegje wy

We zijn op zoek naar een collega die moeiteloos opereert binnen een politiek/bestuurlijke omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen, gecombineerd met uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Met analytisch vermogen gericht op oplossingen en vanuit een open houding gericht op samenwerking. Een collega die goed kan omgaan met werkdruk, verantwoordelijkheid neemt, oog voor kwaliteit heeft en coördinerende vaardigheden bezit. Verder beschik je over:

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding op het gebied van natuur (bijvoorbeeld ecologie, biologie of milieukunde);
  • Ervaring op het gebied van vergunningverlening;
  • Affiniteit met ecologisch onderzoek;
  • En ervaring op het gebied van Wet Natuurbescherming is mooi meegenomen.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je gaat werken binnen het enthousiaste team groene regelgeving. Een team dat zich bezig houdt met diverse actuele thema’s en waar geen dag hetzelfde is! Er is bij de provincie Fryslân veel ruimte voor je eigen inbreng, kennis en expertise, met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Verder ontvang je:

  • Salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging naar een vast dienstverband;
  • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oerenyndikaasje

32- 36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 10

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

Geen

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV uiterlijk woensdag 1 februari 2023 via de volgende link: http://bitly.ws/vgGx.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Josiene van der Woude via telefoonnummer 058-2925374 of mail naar j.vanderwoude@fryslan.frl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.