Business Intelligence (BI) Developer

Dashboarding, ETL technieken, datawarehouse en T-SQL: jij beheerst het allemaal en geen puzzel is je te gek! Ben jij de collega die ons gaat helpen met het verder inrichten van een volwaardige BI-omgeving binnen het Azure dataplatform?

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Bij de provincie bestaat een grote diversiteit aan data. Van data over bedrijfsprocessen (subsidies, vergunningen, klantcontactinformatie) tot verschillende beleidsonderwerpen (verkeer en vervoer, taal, natuur). De vraag naar informatie voor sturing op beleid en bedrijfsvoering zal de komende jaren nog flink toenemen. Binnen het team Cijfers & Kaarten (C&K) zijn wij op zoek naar een ervaren BI developer ter uitbreiding van de bestaande BI capaciteit, die ons gaat helpen met het verder inrichten van een volwaardige BI-omgeving binnen een Azure dataplatform.

C&K bestaat uit 18 medewerkers en is onderdeel van de afdeling Informatievoorziening en Facilitaire zaken (IFZ). Het team verzorgt voor de hele provinciale organisatie BI- en Geo-informatieproducten. Vier BI’ers houden zich op dit moment bezig met het realiseren, onderhouden en beheren van Power BI dashboards. Inmiddels zijn tal van dashboards operationeel voor interne klanten. Daarnaast zijn er dashboards gemaakt voor de mienskip die je via de provinciale website kunt raadplegen. Onze dienstverlening is volop in ontwikkeling. Momenteel zijn wij bezig met het opzetten van een Azure dataplatform.

Wat ga je doen?
Je wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van BI-informatieproducten. Hiervoor werk je in hoofdzaak met Microsoft Power BI en Microsoft Azure componenten, zoals Azure Data Factory en Azure SQL databases. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Analyse van de informatie/klantvraag;
 • Het vertalen van informatiebehoefte naar BI-oplossingen;
 • Het ontsluiten van databronnen middels ETL technieken;
 • Het realiseren, beheren, wijzigen en testen van BI-oplossingen (datawarehouse, datamarts, dataflows, datasets, dashboards);
 • Het verzorgen en beheren van documentatie;
 • Instrueren en begeleiden van eindgebruikers van BI-informatieproducten;
 • Meewerken in teamverband aan de verdere ontwikkeling van de BI-dienstverlening;
 • Het bijhouden en communiceren over de ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Uitvoering geven aan datamanagement/datagovernance aspecten.

Wat vragen wij
Wat freegje wy

Je wilt samen met je collega’s van IFZ meewerken aan de transformatie naar een datagedreven organisatie. Daarnaast beschik je over een goed analyserend vermogen. Je houdt van puzzelen, bent creatief en hebt gevoel voor het werken met cijfers. Je bent gewend om klant-, samenwerkings- en resultaatgericht te werken. Je bent accuraat en sterk in het organiseren van eigen (werk)processen. Je signaleert problemen en herkent belangrijke informatie, die je vervolgens vertaalt naar de organisatie en deelt met betrokken partijen. Je bent helder in je communicatie. Je kunt goed schakelen tussen functionele vragen en oplossingen die BI hierin kan bieden. Je combineert creativiteit, resultaatgerichtheid en pragmatisch werken bij het oplossen van problemen. Je hebt een open blik voor ontwikkelingen in het vakgebied, signaleert kansen en informeert de collega’s in je team hier over. Hiernaast beschik je over de volgende kwalificaties:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Uitgebreide kennis van datawarehouse technieken;
 • Ervaring met inrichten van BI-omgeving binnen een (cloud) dataplatform;
 • Kennis en ervaring met ETL processen;
 • Kennis en ervaring met data integratie en data modellering (sterschema);
 • Uitstekende beheersing van T-SQL;
 • Ervaring met reporting en dashboarding (Power BI is een pré);
 • Ervaring met Azure is een pré;
 • Ervaring met werken in een agile omgeving.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Een uitdagende baan binnen een hecht en professioneel team. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oerenyndikaasje

32- 36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 10

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

Geen

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV uiterlijk zondag 29 januari 2023 via de volgende link: http://bitly.ws/yRiF.

Meer informatie
Mear ynformaasje

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Susan Pater, teammanager C&K, via telefoonnummer 058-2925050, of met  Leon Dijkers, BI beheerder, via telefoonnummer 058-2925191. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06–29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.