Medewerker subsidies

prolander

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Prolander is de provinciale uitvoeringsorganisatie voor beleidsopgaven in het landelijk gebied in de provincies Drenthe en Groningen. Onze kernactiviteit is het vertalen van provinciaal beleid in concrete gebiedsprojecten. Samen met bewoners, overheden en belanghebbenden zorgen wij dat beleid wordt uitgevoerd. Wij zetten ons in voor waardevolle natuur, ruimte voor water en gezonde landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur). Vaak in combinatie met andere doelen zoals waterberging, recreatie en verbetering van de landbouw.

Prolander zoekt in elk project naar praktische oplossingen die passen bij de bestuurlijke wensen, de ruimtelijke ambities en de eigenschappen van het gebied. Deze ambities geven we vorm door het verbinden van partijen en geldstromen in gebiedsplannen en door het verwerven en inzetten van grond. Het ruimtelijk ontwerp speelt daarbij een essentiële rol. De landschapsarchitecten, specialisten en projectmedewerkers van Prolander werken zo aan een landschap waar alle generaties goed kunnen werken, wonen en recreëren. Onze deskundigen vertalen de plannen in uitvoeringscontracten, zodat de aannemer deze in het veld uit kan voeren. Prolander werkt op basis van programmering, offertes en contracten.

Voor het team Financiën, Control en Ondersteuning zoeken wij voor de periode tot en met 2018 een

medewerker subsidies
1,0 fte (36 uur per week; standplaats Assen)

De medewerker subsidies is verantwoordelijk voor het verlenen en vaststellen van provinciale subsidies in het kader van plattelandsontwikkeling in Noord Nederland. De werkzaamheden worden voor de provincie Groningen uitgevoerd met als basis het Programma Landelijk Gebied en binnen de grenzen van het Rijkssubsidiekader en de Kaderverordening.

Volg jij de ontwikkelingen in het landelijk gebied op de voet? Kun jij plannen en voorstellen snel analyseren en doorgronden? Kun jij werken binnen vastgestelde kaders en kun jij betekenis toekennen aan regelgeving? Durf jij besluiten te nemen en weet je deze te onderbouwen en te motiveren? Staan jouw politieke antennes altijd aan en weet je deze signalen om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie
De belangrijkste taken van de medewerker subsidies zijn:
-  voert een technische toets uit van plannen en subsidieaanvragen op grond van vastgestelde kaders;
-  verzorgt de administratieve subsidieverlening namens GS middels het opstellen van concept-beschikkingen;
-  behandelt wijzigingsverzoeken;
-  verleent voorschotten op basis van betalingsverzoeken;
-  stelt projecten vast en behandelt de einddeclaraties;
-  adviseert de provincies en Prolander over het processen rond toekenning, vaststelling en uitbetaling van subsidies.

Het werkterrein
Bij de inrichting van gebieden spelen vele partijen een rol; overheden, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners, elk met hun eigen belangen. Prolander is de spil tussen deze partijen en ziet er op toe dat alle belangen worden meegenomen in de processen.

De medewerker subsidies werkt procesmatig op basis van duidelijk vastgestelde regels en technieken. Inhoudelijk kennen de werkzaamheden duidelijke vastgestelde kaders en uitgangspunten. De medewerker werkt in hoge mate zelfstandig, maar moet met vele partijen relaties onderhouden.

Wij vragen
Een medewerker gebiedsontwikkeling met
-  een relevante opleiding op HBO niveau;
-  bij voorkeur enkele jaren ervaring binnen het werkveld van subsidieverlening;
-  uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
-  een open communicatieve manier van (samen)werken;
-  gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Daarnaast ben je een accurate, harde werker. Je bent ondernemend en houdt van samenwerken. Proactief werk je binnen de meegegeven kaders creatief aan oplossingen.

Wij bieden
Werken bij Prolander betekent in een nieuwe organisatie werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse en Groningse samenleving. Jouw werk is belangrijk voor de financiering van onze projecten. Naast een inspirerende werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een functie voor een periode tot en met 2018; je komt in dienst bij Driessen. Afhankelijk van jouw ervaring is voor deze functie een salaris van maximaal € 52.784,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functieschaal 9, norm 1 juli 2017).

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Jan Bosker, teamleider Financiën, Control en Ondersteuning, via (0592) 36 55 55. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Leon Zijlstra, HRM-adviseur, via (0592) 36 55 55.

Geïnteresseerd?
Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Jouw brief dient uiterlijk woensdag 18 oktober 2017 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 november 2017.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten van binnen Prolander en de provincies Groningen en Drenthe voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.