Medewerker Gebiedsontwikkeling

prolander

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben kandidaten van binnen Prolander en de provincies Groningen en Drenthe voorrang

___________________________________________________________________________________________

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Prolander is dé provinciale uitvoeringsorganisatie die het landelijk gebied in de provincies Drenthe en Groningen tot ontwikkeling brengt. Onze kernactiviteit is het realiseren van natuur- en plattelandsprojecten. Samen met bewoners, overheden en belanghebbenden zorgen wij dat projecten worden gerealiseerd. Onze hoofdtaak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur). Vaak in combinatie met andere doelen zoals waterberging, recreatie en verbetering van de landbouw.

Voor het team Natuurrealisatie zoeken wij per direct en voor een periode tot en met 31 december 2018, een

Medewerker Gebiedsontwikkeling
1,0 fte (36 uur per week; standplaats Assen)

 Kun jij ideeën, meningen en concepten snel analyseren, interpreteren en omschrijven? Kun jij plannen maken op basis van doelen, belangen, gebiedskenmerken en geldstromen? Kun jij ook zorgen dat die plannen tot uitvoering komen? Ben jij de actieve verbinder van partijen? Kent projectmatig werken voor jou geen geheimen? Staan jouw politieke antennes altijd aan en weet je deze signalen om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie
Als planvoorbereider en soms ook uitvoerder voer je veelal zelfstandig je werkzaamheden uit, onder aansturing en als rechterhand van een integraal projectleider en binnen een groter project. Je zorgt ervoor dat samen met de opdrachtgever, stakeholders, financiers en bewoners plannen worden gemaakt en financiering wordt gevonden en vastgelegd. Binnen Prolander zorg je met je collega’s dat er inhoudelijke voortgang is: je stuwt en verbindt. De medewerker gebiedsontwikkeling is voor de projectleider van Prolander de steun en toeverlaat voor het bereiken van inhoudelijke voortgang. Hij/zij draagt bij aan de realisering van de taken en doelstellingen van de projecten met analyses, adviezen, rapportages en andere projectdocumenten en procesbijdragen in gebiedsprocessen. Trekken van deelprojecten kan daar onderdeel van uitmaken.

Taken
De belangrijkste taken van de medewerker gebiedsontwikkeling zijn:
-       levert (deel)plannen, (deel)adviezen, analyses, rapportages;
-       ondersteunt de projectleider;
-       trekt deelprojecten;
-       draagt bij aan de samenhang en samenwerking in het projectteam door communicatie en overleg;
-       zorgt voor een netwerk dat bijdraagt aan de realisatie van de projectdoelen.

Het werkterrein
Bij de inrichting van gebieden spelen vele partijen een rol; overheden, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners, elk met hun eigen belangen. Prolander is de spil tussen deze partijen en ziet er op toe dat alle belangen worden meegenomen in de processen.

De medewerker gebiedsontwikkeling werkt projectmatig op basis van duidelijk vastgestelde regels en technieken. Inhoudelijk kennen de werkzaamheden weinig vastgestelde kaders en uitgangspunten. Ze moeten veelal door de medewerker zelf worden geformuleerd in overleg met projectleider. Je weet daarbij hoe de politieke dynamiek werkt.

Wij vragen
Een medewerker gebiedsontwikkeling met:
-       een relevante opleiding op HBO/HBO+ niveau, bij voorbeeld Van Hall / Larenstein;
-       minimaal 3 jaar ervaring binnen het werkveld van plattelandsontwikkeling / natuurontwikkeling en / of andere relevante vakdisciplines;
-       kennis van en ervaring met projectmatig werken;
-       analytisch inzicht;
-       goede sociale en adviesvaardigheden;
-       uitstekende schriftelijke vaardigheden;
-       het vermogen om duidelijke en haalbare afspraken met collega’s te maken;
-       gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
-       een open communicatieve manier van (samen)werken.

Daarnaast ben je een harde werker. Je kunt plannen en organiseren en houdt van samenwerken. Je bent flexibel en beschikt over voldoende netwerkvaardigheden, overtuigingskracht en creativiteit.

Wij bieden
Werken bij Prolander betekent werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse en Groningse samenleving. Jouw werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast een vernieuwende werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van je ervaring, voor deze functie een salaris van maximaal € 57.875,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10, norm 1 juli 2017). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.
Het betreft een tijdelijke functie voor de periode tot en met 31 december 2018.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Jan van Erp, teamleider, telefoonnummer 06 – 52401132. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Leon Zijlstra, HRM-adviseur, telefoonnummer: 0592 – 36 55 55.

Geïnteresseerd?
Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Jouw brief dient uiterlijk woensdag 30 augustus 2017 in ons bezit te zijn.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 6 september 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.