Fiscaal medewerker

Wij zijn op zoek naar een gedreven en analytische Fiscaal Medewerker die excelleert in het interpreteren van complexe financiële gegevens en een sterke interesse heeft in fiscale thema's binnen de publieke sector.

Wat doe je als Fiscaal medewerker?

In de rol van Fiscaal medewerker binnen Provincie Drenthe vervul je een essentiële functie bij het vertalen van complexe financiële gegevens naar nauwkeurige aangiften btw en de Opgaaf btw-compensatiefonds. Je bent verantwoordelijk voor het interpreteren van financiële gegevens en het zorgdragen voor de juiste loonbelastingheffing en afdracht. Het vaststellen van het juiste btw-tarief, identificeren van vrijstellingen en het indienen van suppleties behoren tot jouw taken. 

Daarnaast draag je maandelijks zorg voor het indienen van belastingaangiften namens de Provincie Drenthe. Een belangrijk aspect van je rol is ook het beantwoorden van vragen van de accountant met betrekking tot salaris en loonbelasting. Je speelt een proactieve rol door fiscale ondersteuning te bieden aan diverse teams binnen Provincie Drenthe en onze financieel adviseurs. Jouw bijdrage is van groot belang voor het waarborgen van financiële compliance en het optimaliseren van fiscale processen binnen de organisatie. 

Naast het fiscale deel van de functie ben je ook bezig met bredere control werkzaamheden; denk dan aan het ondersteunen van teams en het controleren van de boekhouding en lonen.

In deze functie zorgen wij voor een gedegen begeleiding met name op fiscaal-juridisch gebied met eventueel de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de functie van fiscalist.

Dit kom jij ons brengen

Jij bent communicatief sterk en weet financiële informatie goed door te vertalen en over te brengen. Verder heb je sterk analytische vaardigheden en het vermogen om complexe financiële gegevens te begrijpen. En verder neem jij mee:

 • Hbo werk- en denkniveau in finance, fiscaal of accounting.
 • Uitgebreide kennis van boekhoudkundige principes en actuele (fiscale) wet- en regelgeving.
 • Ervaring met financiële software en systemen, bij voorkeur Oracle en/of Microsoft Dynamics.

Dit krijg jij van ons

Werken bij Provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als werknemer krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een functie voor 32 – 36 uur per week;
 • Een salaris binnen schaal 9 (cao provinciale sector) tussen de € 3.099,66 en € 4.370,42;
 • Boven op je salaris een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% dit is inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloop budget. Van dit budget kan jij o.a. een fiets met belastingvoordeel kopen tot een maximaal bedrag van €2500,-;
 • Een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid ter hoogte van €5000,- per 5 jaar;
 • Reiskostenvergoeding, zelfs wanneer jij met de fiets komt! Zo krijg jij €0,22 per kilometer voor jouw reis op de fiets of te voet. Woon jij niet op fietsafstand? Dan krijg je volledige vergoeding voor het OV en de OV-fiets. Kies je toch voor reizen met de auto dan krijg jij €0.07 per kilometer; mits je meer dan 25 kilometer van je werkplek woont (is je reisafstand minder dan 25 kilometer, dan krijg je geen vergoeding als je met de auto reist)
 • De mogelijkheid om te kiezen voor een leasefiets.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen vanuit je IKB of het sparen van compensatieverlof wat omgezet kan worden in spaarverlof.  
 • Voordelige pensioenopbouw (ABP) waar wij als werkgever 70% aan bijdragen;
 • Drenthe vitaal; wij investeren samen met jou in jouw duurzame inzetbaarheid;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij de bijbehorende mogelijkheden om jouw thuiswerkplek in te richten.

Kom bij ons werken

Solliciteren kan via de sollicitatieknopt/m 29 februari 2024. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem contact op met René Bolle, themamanager Financiën, Planning en Controle, via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 12 maart 2024.

Solliciteer