Projectmedewerker Diversiteit en Inclusie

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken in een toegankelijke organisatie. Toegankelijk op fysiek gebied, maar ook op menselijk vlak. In deze rol zal jij je verder verdiepen in Diversiteit en Inclusie. Om zo de Provincie Drenthe nog toegankelijker te maken voor iedereen, iedereen is welkom!

Wat doe je als projectmedewerker Diversiteit en Inclusie

In deze rol ga jij een actieve bijdrage leveren rondom de thema’s diversiteit en inclusie. Je bent medeverantwoordelijk voor het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen de organisatie. Je gaat aan de slag met het SER-charter diversiteit. Dit omvat het maken en uitvoeren van een plan van aanpak op de volgende 5 onderdelen: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Want laten zien wie je bent en jezelf kunnen zijn vinden wij bij de Provincie Drenthe heel erg belangrijk.

Jouw verantwoordelijkheden zijn het maken van afspraken en het leggen van contacten met het UWV en andere ketenpartners. Daarnaast onderhoud je contacten met andere provincies met betrekking tot netwerkgroepen, zoek jij naar afstemming, inspiratie en bouw jij relevante netwerken uit.

Dit kom jij ons brengen

Wij zijn op zoek naar een ervaringsdeskundige op het gebied van diversiteit en inclusie. Je vindt het leuk om te netwerken en hebt het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Organisatie skills, die bezit jij zeker. Jij bent goed in het maken van plannen, hier concrete acties aan te verbinden en deze uit te voeren. Verder heb je:

 • Mbo+ werk- en denkniveau;
 • Behoor je zelf tot de doelgroep en sta je geregistreerd in het doelgroepenregister. 

Dit krijg jij van ons

Wij bieden een uitdagende en dynamische werkomgeving waarin je een significante bijdrage kunt leveren aan het bevorderen van diversiteit en inclusie. Je krijgt de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en samen te werken met verschillende belanghebbenden om positieve verandering te bewerkstelligen. Als werknemer krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze kort hieronder kort voor je samengevat:  

 • Een werkweek van minimaal 25,5 uur per week (minder is bespreekbaar); 
 • Het betreft een tijdelijke functie, de duur van de opdracht is 1 jaar;
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) tussen de €2.754,71 en €3.877,87;
 • Boven op je salaris een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% dit is inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloop budget. Van dit budget kan jij o.a. een fiets met belastingvoordeel kopen tot een maximaal bedrag van €2500,00;
 • Een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid ter hoogte van €5000,00 per 5 jaar; 
 • Reiskostenvergoeding, zelfs wanneer jij met de fiets komt! Zo krijg jij €0,21 per kilometer voor jouw reis op de fiets of te voet.  Woon jij niet op fietsafstand? Dan krijg je volledige vergoeding voor het OV en de OV-fiets of €0,07 per kilometer wanneer jij kiest voor reizen met de auto; 
 • De mogelijkheid voor het bijkopen en sparen van bovenwettelijke vakantiedagen. Zo kan jij toch nog die droomreis maken of misschien wel extra vrij nemen om die opleiding te volgen die altijd wilde doen; 
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij een thuiswerkbudget van €500,00 om de thuiswerkplek in te richten;
 • Voordelige pensioenopbouw (ABP) waar wij als werkgever 70% aan bijdragen.  

Kom bij ons werken

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier tot en met zondag 17 december 2023. De gesprekken staan gepland op donderdagmiddag 11 januari 2024. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem contact op met Ina Deuring, coördinator Arbo en Vitaliteit, via 0592- 36 55 55 (algemeen nummer). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.

Solliciteer