Subsidiejurist

Drenthe geeft je de ruimte!

  

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  

Voor het team Subsidies en Inkoop zijn wij op zoek naar een Subsidiejurist (0,9 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.  

Quote van een collega  

"Ons team is een jong, hecht team dat midden in de organisatie staat en dat betrokken is bij alle opgaves uit het coalitieakkoord"

 

Wat je doet als Subsidiejurist

Je hebt een duidelijke visie op het juridisch werkveld van subsidieverlening in relatie tot klantvriendelijkheid en rechtmatigheid en vertaalt dat naar de praktijk. Vanuit een goed gevoel voor ambtelijk-bestuurlijke verhoudingen stel je gevraagd en ongevraagd adviezen op voor de teammanager Subsidies en Inkoop en Gedeputeerde Staten en houd je je met complexe subsidie vraagstukken bezig. Tevens houd je toezicht op en bewaak je de kwaliteit en eenduidige uitvoering van het juridische beleid van het team Subsidies en Inkoop. 

Je maakt deel uit van het team Subsidies en Inkoop. Het verlenen van subsidies is één van de belangrijkste beleidsinstrumenten om beleidsdoelstellingen van de provincie te realiseren. Het team Subsidies en Inkoop heeft als uitvoerend expertteam klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. De subsidiejuristen in het team houden zich bezig met alle juridische vraagstukken rondom subsidieverlening, die worden vertaald in heldere en eenvoudige oplossingen. 

Wat neem je mee  

  • Een afgeronde universitaire juridische opleiding, gericht op het bestuursrecht
  • Gedegen kennis van het subsidierecht
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving
  • Beschikken over politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  • Ervaring in politiek-ambtelijk samenspel
  • Ervaring met het vertalen van complexe juridische vraagstukken in heldere eenvoudige bewoordingen

 

Verder ben je resultaatgericht, beschik je over voldoende overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Je werkt goed en graag samen, maar ook zelfstandig. Daarbij ben je flexibel en denk je integraal. Je bent verbaal sterk, schakelt makkelijk en kunt meerdere dossiers tegelijk behandelen.
Je bent in staat standpunten te ontwikkelen en je kunt omgaan met tactische, complexe juridische-/ beleidsvraagstukken die je concreet weet te vertalen naar het niveau van de uitvoering.

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 
Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: specialist schaal 11).
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

 

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Roland Bakker
Functie: teammanager Subsidies en Inkoop; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 10 oktober 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 14 oktober 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer