Informatiemanager

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

 Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

Voor de realisatie van onze projecten zoeken wij per direct een: 

Informatiemanager

( 0,6 fte; standplaats Assen ) 

Je profiel
Prolander is een gemeenschappelijke regeling van de provincies Groningen en Drenthe. Hierbij is afgesproken dat Prolander de informatie-dienstverlening van de provincie Drenthe afneemt. Als informatiemanager voer jij de regie op de business wensen van Prolander en de geboden dienstverlenging van de provincie Drenthe. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de implementatie van deelprojecten. Daarnaast heeft de organisatie een meerjarig informatieplan wat vertaald wordt naar jaarlijkse uitvoeringsplannen waarin de projectenportefeuille is opgenomen.  Als informatiemanager ben je verantwoordelijk voor het actualiseren van deze plannen op basis van de strategische visie. Verder adviseer je in de rol van informatiemanager de organisatie (management en medewerkers) ten aanzien van informatievragen. Je weet de business wensen helder te krijgen en geeft advies over mogelijke oplossingen. Je hebt niet alleen een brede blik naar binnen, maar ook naar buiten.  

Verder zijn de belangrijkste taken van een informatiemanager:

  • Het signaleren van interne en externe ontwikkelingen, wettelijke eisen, technologische ontwikkelingen, trends en vertaalt deze naar meer jaren visie (5 jaar). In deze rol ben je gesprekspartner en adviseur richting het management over informatie- en ICT vraagstukken.
  • Het creëren van draagvlak binnen de organisatie en daarbij betrek je het management en de medewerkers bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorzieningen.
  • Je bent einderverantwoordelijk voor verschillende deelprojecten. Belangrijke deelprojecten in 2022 zijn de implementatie van Microsoft Dynamics, Power BI en Sharepoint voor documentmanagement. Voor de jaren 2023-2026 wordt een nieuw strategisch informatieplan gevraagd.

Wat vragen we van jou?

  • WO- werk- en denkniveau (Bedrijfskundige Informatiekunde, Informatica);
  • je hebt circa 5 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen het domein van informatiemanagement;
  • kennis van en affiniteit met Microsoft Office 365 Business Applicaties (SharePoint, Dynamics en Power BI);
  • ervaring met het formuleren van strategisch informatiebeleid;
  • je bent resultaatgericht en hebt een open en verbindende, communicatieve manier van (samen)werken;
  • organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit.

Wij bieden

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor 1 jaar met zicht op vast dienstverband. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 85.580,--bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: specialist schaal 12). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget. Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijke Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen.

Meer informatie?

Neem dan contact op met René Bultje, Manager Mens & Ontwikkeling: 06-52077790. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erwin Bartelds, assistent-teammanager Mens & Ontwikkeling: 06-52401155.

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar Solliciteerbij@prolander.nl Jouw brief dient uiterlijk zondag 4 september 2022 in ons bezit te zijn. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vind plaats op dinsdag 20 september 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.