Coördinator Natuur

_______________________________________________________________________
Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

 

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

 Voor de realisatie van onze projecten zoeken wij per direct een:

Coördinator Natuur

(0,8 fte; standplaats Assen)

Je profiel

Het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) kent geen geheimen voor je. Projecten om nieuwe natuur te realiseren geven je energie. Je zet je kennis daar graag voor in en maakt net zo makkelijk contact met een boer als met een collega van de provincie of een terrein beherende organisatie. Met deze partijen spreek je over een nieuwe natuurbestemming van de grond, geef je advies over de toepassing van de nieuwe regelgeving en stem je kaders af voor een grote inrichtingsaanvragen. Je snapt de (politieke) gevoeligheden in discussies over natuurontwikkeling en hebt de kwaliteiten om overzicht en structuur te brengen in een dynamische omgeving. Met jouw kennis en overzicht ben je de steun en toeverlaat van de projectleider. Je bent ondernemend en verbindend en je coördineert alle opgaves die opgepakt moeten worden samen met je collega’s. Ben jij dit? Dan zijn we op zoek naar jou! 

 Een werkdag uit het leven van een Coördinator Natuur

Je start je dag met het voorbereiden van het teamoverleg. Er zijn deze week twee vragen van boeren om een adviesgesprek binnen gekomen. Ook de provincie heeft gebeld. Zij willen graag advies nu de regeling per 1 januari verandert. Hoe gaan we dit als team op pakken? Hoe past dit bij de lopende trajecten? Vervolgens moet je aan de slag met het voorbereiden van een presentatie over de nieuwe wijze van subsidieaanvragen voor een terrein beherende (TBO) organisatie. Tussendoor belt de projectleider je met de vraag of je hem morgen even kunt bijpraten over de resultaten van de afgelopen subsidieopenstelling ter voorbereiding op zijn gesprek met de Provincie. Als de presentatie voor de TBO’s is afgerond ligt er nog een mail met een vraag van RVO om een toelichting op een inrichtingsaanvraag. Je zoekt in het dossier op wie van de SNL-teamleden de aanvraagbegeleiding heeft gedaan en stuurt de mail door met het verzoek op de mail te reageren naar RVO met jou in CC. Aan het eind van de dag bel je nog even met je collega in Friesland over de onderwerpen in de kennissessie volgende maand. Waarmee helpen we onze collega’s het meest?   

Verder zijn de belangrijkste taken van een Coördinator Natuur:

  • Het beoordelen van investeringsplannen op effectiviteit en efficiëntie in het realiseren natuurdoelen (SKNL)
  • Voorlichting geven over SNL aan zowel individuen als aan groepen.
  • Het coördineren van werkzaamheden in de uitvoering van de SNL.
  • Op basis van regelingskennis (SNL) lever jij een bijdrage aan gebiedsprocessen en specifieke opdrachten van Prolander

 

Wat vragen we van jou?

  • Een relevante opleiding op niveau HBO/HBO+;
  • aantoonbare kennis van en ervaring met het uitvoeren van natuurbeleid;
  • initiatief, overtuigingskracht en flexibel gedrag;
  • het vermogen om proces en inhoud soepel te combineren;
  • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • een open en verbindende, communicatieve manier van (samen)werken.

 Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling aan voor één jaar die we, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, omzetten naar een dienstverband van nog eens twee jaar.

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 64.410,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam regisseur/verbinder, salarisschaal 10). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget. Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen.

 Meer informatie?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Kiki Slangen, HRM-adviseur. Zij is van maandag t/m donderdag bereikbaar via telefoonnummer (0592) 36 55 55.

 Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar Solliciteerbij@prolander.nl

Jouw brief dient uiterlijk maandag 13 december 2021 in ons bezit te zijn. De online sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 17 december 2021.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.