Politie

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland. De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat. Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen. Waakzaam en dienstbaar.

Organisatie: één politie, elf eenheden

Sinds 1 januari 2013 is de politie één politiekorps, waar ongeveer 63.000 mensen werken. Waren er eerst nog 25 regionale politiekorpsen, het korps landelijke politiediensten (KLPD) en de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN), nu bestaat de politie uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid en het Politiedienstencentrum. De leiding is in handen van korpschef Gerard Bouman.
De politie van de regionale Eenheid Noord-Nederland werkt in drie districten: Groningen, Fryslân en Drenthe. Daarnaast zijn vier diensten en een aantal stafafdelingen. De leiding is in handen van politiechef Oscar Dros.

Werken bij de politie

De politie is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Van agenten tot recherchekundigen. Van inkopers tot vrijwilligers. Er zijn vacatures voor allerlei functies op allerlei niveaus. Wilt u meer weten over werken bij de politie? Kijk op de wervingssite van de politie voor extra informatie.