Rector Praedinius Gymnasium (wtf 1,0)

Het Praedinius Gymnasium is een categoraal gymnasium in het hart van de stad Groningen. De school is gehuisvest in twee monumentale gebouwen aan weerszijden van de Stadsschouwburg. De school is trots op haar 820 leerlingen en circa 90 medewerkers. Wij zijn een traditierijke, open en dynamische school met professionals die de liefde voor hun vak, hun deskundigheid en denkkracht dagelijks inzetten voor de leerlingen en de ontwikkeling van ons onderwijs. Leerlingen worden door middel van een uitgebreid en diepgaand curriculum binnen de voor het Praedinius kenmerkende gymnasiale cultuur optimaal voorbereid op het vervolgonderwijs. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen kritische, creatieve en mondige burgers worden met een wetenschappelijke oriëntatie.

Onze leerlingen en medewerkers vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en creëren daarmee een veilige en open sfeer waarbinnen een kritische en creatieve inbreng van docenten en leerlingen leidt tot boeiende experimenten en tot zich steeds vernieuwend onderwijs. Bijzondere kenmerken die bij het onderwijs van de school horen zijn: Begaafdheidsprofielschool, Technasium, Honoursprogramma, Olympiadeschool, E-lab, Cambridge English, bèta-topklas en universitaire samenwerking.
 

Functie
Wij zijn per 1 november 2021 op zoek naar een rector die verbindend, strategisch, creatief-kritisch, daadkrachtig en samenwerkend de integrale verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en het succes van de school op zich gaat nemen. We vinden dat onze rector zichtbaar en betrokken moet zijn met oog en oor voor de leerlingen en de medewerkers. Tegelijkertijd kan hij/zij prioriteiten stellen en besluiten nemen. De rector kan op natuurlijke wijze een bij de situatie passende leiderschapsstijl aannemen en draagt vanzelfsprekend het categorale gymnasium in het algemeen en het Praedinius Gymnasium in het bijzonder een warm hart toe.

Samen met de twee conrectoren vormt de rector de schoolleiding die vanuit een heldere, toekomstgerichte en gedeelde visie ons onderwijs verder richting geeft. De rector is medeverantwoordelijk voor de strategische beleidsadvisering aan het College van Bestuur en overlegt daarnaast met de medezeggenschapsraad.
Hij/zij maakt deel uit van het rectorenoverleg waarin gezamenlijke afspraken worden gemaakt binnen de vastgestelde kaders. Voorts wordt geparticipeerd in een aantal boven schoolse overleggen/werkgroepen. Tot slot weet de rector de school binnen en buiten de stichting te vertegenwoordigen en uitstekend neer te zetten.

Wij zoeken een rector die:

-         zich herkent in het geschetste functieprofiel;

-         beschikt over een academisch werk- en denkniveau;

-         ervaring heeft als een succesvol schoolleider of lid van een schoolleiding;

-         kennis heeft van en ervaring met een schoolorganisatie en de daarbij behorende bedrijfsvoering processen;

-         beschikt over het vermogen om zich gemakkelijk en effectief binnen de lokale en regionale onderwijs- en hieraan gerelateerde gemeenschap te bewegen;

-         het openbare karakter van de school en de stichting Openbaar Onderwijs Groningen onderschrijft.

Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal 15 van de geldende CAO VO. Het bruto maandsalaris conform cao bedraagt maximaal € 7.451 ,- bij een volledige aanstelling. De inschaling van de kandidaat is afhankelijk van de relevante kennis en ervaring.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.

Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan  trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Dan maken we graag kennis met je! We zien je reactie tegemoet via het sollicitatieformulier op onze website. In het formulier kan je aangeven naar welke vacature je solliciteert.

Informatie
Informatie over de school vind je op de website: www.praedinius.nl
Meer informatie over de functie is in te winnen bij Herbert de Bruijne, lid College van Bestuur, via 050 32 10 300 of via het e-mailadres solliciteren@o2g2.nl,  Ook kun je het functieprofiel opvragen via dit e-mailadres.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 5 november en dinsdag 9 november 2021.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.