Portfolio Manager (Projectleider)

Portfolio Manager 

Fulltime, Delfzijl

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. De Multi-site Delfzijl telt twee chemische plants met hoog risicoprofiel, een grote vacuümzout-fabriek en een energiecentrale. 

In deze functie leid je van initiatief tot en met evaluatie tegelijkertijd meerdere middelgrote en kleinere multidisciplinaire investeringsprojecten. Zo beheer je zelfstandig een projectportfolio met een totaal budget van circa 10 miljoen. Het traject begint met pre-projectstudies en het opstellen van projectspecificaties in nauw overleg met de opdrachtgevers, die je adviseert over financiële aspecten, omvang en samenstelling van het projectteam, toe te passen technieken en haalbaarheid. Je helpt het projectteam samen te stellen en eventueel expertise van derden in te huren, bewaakt de voortgang, de kwaliteit en natuurlijk het budget. Bij dit alles houd je rekening met QHSE-aspecten, waarbij veiligheid altijd dé prioriteit is. 

De uitdaging binnen deze rol ligt in het inhoudelijk werk, de sterke diversiteit, de complexiteit en de grootte en geografische ligging van de site. Je komt terecht in een groot team bestaande uit projectleiders, werkvoorbereiders planners en lead engineers waar er een onderscheid wordt gemaakt tussen turnaround management en het uitvoeren van projecten en beheren van portfolio. Je geeft leiding aan projectteams in verschillende samenstelling en rapporteert aan de Manager Projects.

Wat biedt Nouryon jou als Portfolio Manager?
-    Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
-    Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 54.000 – 82.000;
-    Vakantie- en verlofdagen: 46;
-    Aantrekkelijk bonusplan;
-    Uitstekende pensioenregeling
-    Korting op collectieve ziektekostenverzekering.
Wij stimuleren ontwikkeling van onze collega’s d.m.v. opleiding en trainingen.

Welke kwaliteiten en ervaring breng jij mee?
-    Afgeronde technische HBO/WO opleiding;
-    Minimaal 5 jaar ervaring als manager van grote en complexe projecten;
-    Kennis van en moderne visie op projectmanagement;
-    Relevante ervaring met financieel beheer en ICT (w.o. SAP-modules);
-    Veiligheidsgedreven people management leiderschapsstijl en VCA-vol;
-    Sterk analytisch en conceptueel denkvermogen en helicopterview;
-    Innovatief, proactief, resultaatgericht en ambitieus.

Interesse in een nieuwe uitdaging als Portfolio Manager?
Bij vragen neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner via sabrien.abuelhassan@nouryon.com.
We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. 

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.