Jobhunter voor stageplekken kwetsbare jongeren (werkervaringsplaats Gemeente Groningen)

Vacature code: NLwep342
Afdeling: Project Binn'stad
Uren per week: 28.0

Net afgestudeerd maar ontbreekt het jou nog aan werkervaring? Wij kunnen je helpen aan een netwerk en betere kansen op de arbeidsmarkt. Je kunt bij ons ervaring opdoen als jobhunter. Wij zoeken iemand met HBO-niveau en commerciële achtergrond die een steentje bij kan dragen aan project Binn’stad. Project Binn’stad is opgezet door de Gemeente Groningen, team Leerlingzaken. In het project wordt o.a. samengewerkt met het Alfa-college, Noorderpoort, Groningen City Club, Accountteam WERK en OTP.

Project Binn’stad biedt kansen aan kwetsbare jongeren om weer terug te keren naar het reguliere MBO onderwijs. Wij doen dit door veel ritme, structuur en begeleiding te bieden, naast dagelijkse lessen en stage bij het bedrijfsleven. Hiervoor werken wij samen met de ROC’s zodat hun docenten de lessen kunnen verzorgen. Behalve deze trajecten heeft Binn’stad ook een Sollicitatieclub en Bijbanen Project. Achtergrond van de sollicitatieclub is dat jongeren onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een leer-werkbaan voor hun BBL MBO opleiding te verkrijgen en elders geen hulp krijgen. Het Bijbanen Project is voor scholieren uit minimagezinnen die een centje willen bijverdienen.

Waarom een werkervaringsplaats bij Binn’stad?

Een werkervaringsplaats betekent onbetaald werk als jobhunter bij Binn’stad. Je maakt gedurende de periode van maximaal zes maanden onderdeel uit van ons project en je krijgt de ruimte om te werken in een multidisciplinair team. Door de werkervaring die je opdoet geef jij je carrière een vliegende start! Ook krijg je begeleiding van een ervaren jobhunter en is er één-op-één sollicitatietraining om jou te helpen uit te stromen naar een betaalde baan. Bij Binn’stad is het percentage WEP’ers dat de afgelopen jaren succesvol is uitgestroomd naar regulier werk 85%.

Taken:

De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het gericht werven van stageplekken in alle beroepsrichtingen bij bedrijven in de binnenstad van Groningen die onze doelgroep een warm hart toedragen en onze jongeren een kans willen bieden. Je geeft voorlichtingen over onze trajecten aan een veelheid aan doelgroepen en je bezoekt organisaties die met onze doelgroep werken om ook hen te informeren. Je bent onderdeel van het Binn’stad team en stemt je werkzaamheden met de coaches af. Daarnaast zijn er bijbehorende administratieve taken, zoals verslaglegging van de bezoeken, verslaglegging over de jongeren en het bijwerken van het stagebestand.

Naast een representatief voorkomen en geen 9 – 5 mentaliteit, heb je onderstaande vaardigheden die je verder wilt ontwikkelen:

 • Ondernemersmentaliteit
 • Resultaatgericht
 • Zakelijk en vasthoudend
 • Flexibel
 • Zelfstandig en zelfredzaam
 • Luisterend oor
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden

Bijzonderheden:

Wegens het werken met jongeren en persoonlijke gegevens moet je een VOG kunnen voorleggen. Wij bieden een werkervaringsplek voor 28 uur per week, voor een periode van 6 maanden, een prettige werksfeer waarbij je de mogelijkheid wordt geboden om ervaring op te doen en veel te leren! Het volgen tot (betaalde) cursussen, zoals MS Office en Social Media en BHV/EHBO behoort tot de mogelijkheden en is in sommige gevallen verplicht. Een gerichte deeltijd HBO opleiding behoort soms ook tot de mogelijkheden.

Traject:

Maximaal 6 maanden, 32 uur per week (verdeeld over 5 dagen) met behoud van uitkering, indien van toepassing.

Reageren

Je kunt je reactie sturen naar:
In de reactie vermeld je minimaal het volgende:

 • geboortedatum, woonplaats; 
 • bsn-nummer;
 • of je een uitkering ontvangt en zo ja, welke;
 • het nummer van de werkervaringsplaats waarop je solliciteert;
 • de reden waarom je graag op deze plek werkervaring op wilt doen;
 • de leerdoelen die je voor ogen hebt in deze periode.

Om de reacties goed uit elkaar te houden vragen wij je om in de bestandsnamen van je brief en het CV je voor- en achternaam te vermelden. Dus bijvoorbeeld: motivatiebrief Sandra van Veen, CV Sandra van Veen.

De Noorderlink werkervaringsplaatsen bieden jou als pas afgestudeerde HBO- of universitair opgeleide jongere de mogelijkheid om gedurende een periode van een half jaar ervaring op te doen binnen een functie die aansluit op jouw afstudeerrichting. Je gaat aan de slag met een takenpakket of opdracht en wordt hierbij begeleid door de betreffende organisatie. Deze werkervaringsplaats is onbetaald en uiteindelijk is het de bedoeling dat deze ervaring jou helpt bij het vinden van een reguliere, betaalde baan. Hiertoe mag je gebruik maken van het netwerk van de organisatie waar je werkt.

Kijk voor de voorwaarden en meer informatie over de procedure elders op deze website.