Teamleider Masteropleidingen

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en jeugdzorg in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een enthousiaste collega met affiniteit en expertise op het gebied van onderwijs en jeugdzorgEen dienend leider voor de docententeams met een resultaatverantwoordelijkheid voor de HBO master-opleidingen Pedagogiek, Learning & Innovation en Educational Leadership. We zoeken iemand die de teams optimaal kan laten samenwerken aan vernieuwd onderwijs, in verbinding met het werkveld, verwante opleidingen, en lectoren en hun onderzoek. Een relevante master-opleiding, vergelijkbare werkervaring, en gedegen kennis van het educatieve en/of sociale werkvelden zijn noodzakelijk. 

Waar ga je aan de slag 

De Academies Primair Onderwijs en Social Studies bieden drie verwante deeltijd hbo-master opleidingen aan op het terrein van educatie en jeugdzorg. Deze drie opleidingen stellen mensen die op bachelorniveau actief zijn in het sociale of educatieve domein in staat zich verder te ontwikkelen tot innovatieve en leidinggevende professionals. We doen dat door hen in communities of learners op een ontwerpgerichte manier en vanuit een integrale benadering complexe vraagstukken uit de praktijk te laten onderzoeken en oplossen. De doelgroep bestaat uit docenten en school- en teamleiders uit het gehele onderwijsveld: primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en hoger beroepsonderwijs (HBO)alsmede uit professionals uit de jeugd- en welzijnszorgJaarlijks schrijven zich zo'n 75 studenten in. De onderwijsprogramma’s bieden hen kennis, expertise en ontwikkeling op het terrein van toekomstbestendigfunctioneel onderwijskundig leiderschap, horizontaal leiderschap en pedagogische vraagstukken.  

Een belangrijke opdracht van de nieuwe teamleider is om de drie masters nauwer met elkaar te verbinden. Daarbij zal onderzocht worden in hoeverre het doorontwikkelen van de masters naar een generiek deel met specifieke uitstroomprofielen (in de richting van educational leaders, onderzoekende innovators of pedagogenmogelijkheden biedt om studenten meer maatwerk te bieden. Tevens is het van belang om verbindingen te maken met externe partners en het werkveld. 

Wat ga je doen 

NHL Stenden kiest voor ontwerpgericht onderwijs en onderzoek, nauwe samenwerking met het werkveld, het werken in resultaatverantwoordelijke teams en dienend leiderschap. Als teamleider krijg je de opdracht de teams zo goed mogelijk in positie te brengen om goed onderwijs voor onze studenten te organiseren, uit te voeren, te evalueren en te verbeteren. Om dat te bereiken creëer je met de teams een stevig professioneel en open klimaat. Je ontwikkelt met de teams een teamplan om de gewenste resultaten te behalen, passend binnen de meerjarenstrategie van de Academies. Het blijvend zoeken naar verbinding vanuit de hbo-master opleidingen met twee academies waar veel aandacht uitgaat naar bachelor en AD onderwijs, is daarbij een specifieke opgave. Als teamleider draag je actief bij aan de meerjarige beleidsontwikkeling van onze Academies in hun geheel, adviseer je over doorlopende leerlijnen en help je docenten over teamgrenzen heen onderwijs ontwikkelen en verzorgen. 

Je begeleidt en beoordeelt de teamleden individueel en als team en ondersteunt hen bij hun ontwikkeling, bijvoorbeeld door het voeren van de individuele en teamontwikkel-gesprekken in de gesprekkencyclus, het organiseren van trainingen, en het begeleiden van teams bij onderwijsvernieuwingsprojecten. In breder verband leg je verbinding tussen onze Academies en het werkveld en draag je proactief bij aan de internationale én regionale ambities van onze hogeschool. Think global, act local.  

Wij hebben een voorkeur voor een teamleider die (in aanvulling op de 0.4 fte teamleidersrol) zelf ook actief is in het primaire proces, in een rol die past bij zijn/haar capaciteiten. Een uitbreiding van de aanstelling naar primaire taken is daarbij goed bespreekbaar voor kandidaten die op dit moment niet in het primaire proces werkzaam zijn.  

Profielschets 

Je beschikt over een afgeronde masteropleiding en je hebt ervaring in een leidinggevende of coachende rol.   

 • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden Hogeschool, Design Based Education, en in het bijzonder onze visie op leiderschap. We laden onze visie op leiderschap vanuit verschillende leiderschapsconcepten: dienend leiderschapgespreid of gedeeld leiderschap en onderzoeksmatig leiderschapJe weet deze te vertalen naar het eigen team waarbij je tevens leiding geeft aan de gevolgen daarvan. 

 • Je hebt ervaring met ontwerpgericht onderzoek. 

 • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie en je weet dit in goede balans te brengen en te houden met het resultaatgericht werken. 

 • Je bent overtuigd van de kracht van de verschillen binnen een team, je stimuleert de uitwisseling van verschillende perspectieven op vraagstukken, bewaakt de integraliteit en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt.  

 • Je kunt anderen motiveren, ondersteunen in hun groei en samen laten schitteren.  

 • Je weet aantoonbaar de juiste balans te vinden tussen sturen (kaders stellen, resultaten/output benoemen, grenzen aangeven) en ruimte geven (delegeren, loslaten) en stemt dit af op de behoeften van het team en de te behalen doelstellingen. 

 • Je bent eerlijk, duidelijk en empathisch in je relatie en communicatie met je team. 

 • Je beschikt over kennis/ervaring en/of bent bereid te investeren in het eigen maken van de bedrijfsvoering, financiële verantwoording en verslaglegging, marketing, communicatie en integraal personeelsbeleid. 

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

En 

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met onderwijs en jeugdzorg, en een heldere visie op de ontwikkelingen die daar spelen. 

 • Je hebt werkervaring in het (hbo-)onderwijs. 

 • Je bent ondernemend, verbindend en vindingrijk. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.831,60 (schaal 12 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste, motiverende en eerlijke teamleider die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.vJantine Kuijpersonder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2814 APO. 

Procedure 

Je kunt tot 1 februari 2022 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 6 en/of 7.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Jantine Kuijpers, directeur Academie Primair Onderwijs, telnr. 06-28303770. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.