Praktijkdocent Laboratoriumonderzoek

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?   

NHL Stenden Hogeschool zoekt  per direct voor de afdeling Life Sciences & Technology te Leeuwarden een  

Praktijkdocent Laboratoriumonderzoek 

0,8 -1,0 fte   

Wie zoeken we 

We zoeken een breed inzetbare praktijkdocent om het docententeam van de opleidingen Biotechnologie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek te komen versterken.  

Waar ga je aan de slag 

Life Sciences & Technology (LS&T) Leeuwarden is een samenwerkingsverband tussen NHL Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. De unit LS&T verzorgt het onderwijs van de opleidingen Biotechnologie, Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie en Voedingsmiddelentechnologie. Het onderwijs vindt plaats in nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen. De theorie en de praktijk zijn geïntegreerd, waarbij de lerende student centraal staat en technologie als bindende factor wordt beschouwd. We leiden hiermee jonge professionals op die als analist en onderzoeker op laboratoria in een veelzijdig vakgebied en met de nieuwste technologieën uit de voeten kunnen. LS&T heeft ca. 50 medewerkers en is in Leeuwarden gevestigd in het gebouw van Van Hall Larenstein.  

Wat ga je doen 

Als praktijkdocent zal je een actieve bijdrage leveren aan de inhoudelijke invulling en uitvoering van diverse onderwijseenheden binnen de vakgebieden moleculaire/medische biologie, bio-informatica, celbiologie en/of klinische chemie. Je verzorgt het praktijkonderwijs in genoemde vakgebieden voor studenten in alle leerjaren. Daarnaast begeleid je studenten in hun ontwikkeling en stimuleer je hun leerproces als studieloopbaanbegeleider maar ook als mentor in de onderwijseenheden. Ook studenten die hun stage- en afstudeeronderzoek doen worden door jou begeleid. We zoeken hiervoor een flexibele duizendpoot, met affiniteit voor onderwijs en onderzoek.   

Profielschets: 

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, in het bezit van een bachelor of masterdiploma diploma in een relevant vakgebied. 

 • Recente praktische werkervaring op het laboratorium (must). 

 • Kennis en ervaring met moleculair biologische/celbiologische/biochemische technieken als (q)PCR, western blotting, celkweek, ELISA, FACS, microscopie, recombinant DNA technologie. 

 • Een coach voor studenten, die in staat is de studenten te motiveren en inspireren. 

 • Beschikking over voldoende onderzoekvaardigheden. 

 • Onderwijservaring is een sterke pré. 

 • Je beschikt over de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te  behalen. 

 • Bereid zich multidisciplinair op te stellen. 
 • Passie voor het vakgebied en dit kunnen vertalen in aansprekend onderwijs voor studenten. 

 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels. 

 • Nieuwsgierig, kritisch en een innovatieve kijk op onderwijs.   

Wij bieden je 

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën, en waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.  

Het salaris bedraagt maximaal 4.192,37 (schaal 10 CAO HBO) of maximaal € 4.892,31 (schaal 11 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, afhankelijk van kennis, ervaring en inzetbaarheidsmogelijkheden. 

Het genoemde salaris is exclusief 8% vakantie-uitkering, 8,3% eindejaarsuitkering en 2,75% CAO verhoging per 1 juli 2020. Het contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.  

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende praktijkdocent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Betty Johanns, adjunct-directeur Life Science & Technology, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2458 ATI.  

Procedure: 

Je kunt tot en met 1 juli reageren. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat. 

De gesprekken via teams zijn gepland in week 28.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Betty Johanns, adjunct-directeur Life Science & Technology-, telefoonnummer 058 28 46 217. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.