Lerarenopleider Maatschappijleer

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 augustus 2021 voor de Tweedegraads Lerarenopleidingen (TLO) een

Lerarenopleider Maatschappijleer

Docent-Onderzoeker

0.8  fte

Wie zoeken we

We zoeken we een enthousiaste en flexibele collega met kennis en expertise op het gebied van Maatschappijleer. Je hebt ervaring in onderwijsvernieuwing en coachende vaardigheden. Je weet wat er speelt in het werkveld. Vanuit je rol als lerarenopleider draag je bij aan het studiesucces van leraren in opleiding, aan betekenisvol onderwijs in de regio en indirect aan de opleiding van duizenden leerlingen in Noord-Nederland.

Waar ga je aan de slag

Binnen de academie vo en mbo staat de ontwikkeling van de student tot leraar van de toekomst centraal. Hiertoe werken de opleidingen binnen het instituut samen met het werkveld aan het opleiden van wendbare leraren. De domeinen van de lerarenopleidingen zijn: de Tweedegraads lerarenopleidingen (TLO), Kunst en Educatie, Educatieve Masters, een nieuwe internationale lerarenopleiding ITEss en de Ad-opleiding Didactisch Educatief professional. Vanaf september 2017 bieden we de deeltijdopleidingen aan volgens het concept Flexibel Onderwijs. Contractactiviteiten voor het onderwijs worden verzorgd door het ECNO.

De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten met o.a. het Lectoraat Vitale Vakdidactiek. Daarnaast leidt de academie actief samen op met het werkveld via meerdere opleidingsscholen. De opleidingen en de lectoraten werken nauw met elkaar samen. Binnen de academie studeren ca. 3.200 studenten en er zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam. De Tweedegraads lerarenopleiding bestaat uit acht teams waarbinnen één of meerdere opleidingen zijn ondergebracht. Bij Team Lak-Lec-Lma worden de bachelor-(tweedegraads)-lerarenopleidingen Aardrijkskunde, Economie en Maatschappijleer in vol- en deeltijd aangeboden, waar mogelijk met doorstroomroutes naar de masteropleidingen.

Wat ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding het verzorgen vakinhoudelijke colleges en geïntegreerde ateliers in maatschappijleer. Je begeleidt studenten bij het uitvoeren van onderzoek en professionaliseringstaken. Daarnaast lever je een bijdrage aan de leerplanontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toetsmaterialen in het kader van de deeltijd en voltijd-opleidingen volgens de concepten van Flexibel Onderwijs en Design Based Education. Ook wordt er in teamverband een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de opleiding en lever je een positieve bijdrage aan het werken in een resultaatverantwoordelijk team.

Profielschets

  • Een masteropleiding in een relevante sociale wetenschap;
  • Een eerstegraads bevoegdheid maatschappijleer;
  • Bij voorkeur ervaring in het tweedegraads gebied;
  • Coachende kwaliteiten;
  • Ervaring met de ontwikkeling van (vak)didactisch gefundeerde onderwijs- en toetsmaterialen;
  • Een open, initiatiefrijke, geëngageerde, teamgerichte en professionele instelling.
  • Brede inzetbaarheid voor vakinhoudelijke en beroepsvoorbereidende onderdelen in voltijd en deeltijd, begeleiden van onderzoek.
  • Deskundigheid op het gebied van (digitale) toetsing en beoordeling strekt tot aanbeveling.

Wij bieden je

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal €5026,85 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende lerarenopleider Maatschappijleer die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Ilja van der Velde, teamleider, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2642 AVM.

Procedure

Je kunt tot 17 mei 2021 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn in principe gepland in de week van 31 mei.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Ilja van der Velde, teamleider,
telnr. 06 15608431.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.