Docent/Onderzoeker Fiscaal Recht voor de opleiding Finance, Tax and Advice

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken een dynamische, enthousiaste docent onderzoeker met expertise op het gebied van financieel advies bij complexe financiële vraagstukken in MKB en groot zakelijk. Daarnaast ben je breed inzetbaar bij de begeleiding van studenten op hun werkplek. Vanuit deze rol draag je bij aan het studiesucces van studenten, aan betekenisvol onderwijs in de regio en daarbuiten en draag je bij aan een goede samenwerking met het werkveld van de opleiding. Onze voorkeur gaat uit naar een aanstelling van 0,8 fte maar een kleinere deeltijdaanstelling is eventueel ook bespreekbaar. 

Waar ga je aan de slag 

De Academie Economics & Logistics bestaat uit de vier bacheloropleidingen Accountancy, Finance & Control, Logistics Management en Finance, Tax and Advice en de Associate degree-opleiding Finance & Control. Daarnaast biedt de Academie onder meer de post-hbo opleiding Fiscaal adviseur en de opleiding tot MKB-accountant aan.  

De academie participeert in innovatieve en toekomstgerichte projecten vanuit ateliers en onderzoeksgroepen bestaande uit o.a. het huidige lectoraat Green Economics & Process Optimization en de onderzoeksgroep vitale economie i.s.m. de academie International Business Administration. Bij de Academie studeren ca. 800 studenten. De academie bestaat uit een viertal teams met goede contacten in het werkveld rondom onze locaties in Emmen en Leeuwarden; dit zijn teams die studenten motiveren om het beste uit hen te halen en die collegiaal zijn naar elkaar.  

Wat ga je doen 

Als docent onderzoeker verzorg je onderwijs in ateliers (instructie, training, begeleiding) gericht op de verwerving van beroepscompetenties voor studenten binnen het financieel-economisch werkveld. Je begeleidt en beoordeelt de vakinhoudelijke en professionele groei van voltijdstudenten (bijvoorbeeld werkplekbegeleiding en de begeleiding en beoordeling van praktijkopdrachten en praktijkonderzoek en het begeleiden van het werken in ateliers). Naast het verzorgen van onderwijs behoort ook het coachen van studenten tijdens hun studieloopbaan tot je takenpakket. Dit allemaal vanuit ons onderwijsconcept Design Based Education. 

Profielschets 

Wij zoeken een docent onderzoeker die: 

 • Mastergeschoold is, bij voorkeur in de richting van Fiscaal recht of Fiscale economie. 

 • Enthousiast is en affectie heeft met financiële dienstverlening in de brede zin aan bedrijven en particulieren. 

 • Zeer goed thuis is in het werkveld van de opleidingen en visie heeft op de toekomst van dit vakgebied 

 • Jonge aspirant professionals wil begeleiden in hun ontwikkeling vanuit de passie voor het vak 

 • Zich herkent in de waarden verbindend, ondernemend en vindingrijk. 

 • Beschikt over didactische vaardigheden of bereid is zich op dit vlak te bekwamen. 

 • Collegiaal, flexibel en breed inzetbaar is in Leeuwarden maar ook bereid is om werkzaamheden in Emmen uit te voeren.  

 • Goede coaching vaardigheden heeft en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. 

 • De uitgangspunten en de visie van NHL Stenden onderschrijft, zich verbindt aan de doelen en werkwijze van NHL Stenden en daarvan een ambassadeur wil zijn en de relatie tussen werkveld en opleiding wil versterken. 

 • Je wordt ingedeeld bij het team Finance, Tax and Advice maar verricht ook werkzaamheden voor de opleidingen Accountancy en Finance & Control. 

En: 

 • Ben je ook nog eens heel klantbewust en representatief en heb je een ruim netwerk in het werkveld dan is dit echt een pre gelet op het duale karakter van de opleiding FTA. 

Wij bieden je 

Een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 CAO-hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, maar als de baan goed matcht en de bedrijfsomstandigheden laten het toe, dan zijn er zeker mogelijkheden voor verlenging. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Procedure 

Je kunt tot en met 11 juni 2023 reageren. De vacature wordt zowel intern als extern opengezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één document) via de sollicitatieknop t.a.v. Thea Holwerda (teamleider FTA) onder vermelding van vacaturenummer 3152 AEL. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Thea Holwerda, teamleider FTA, tel: 06- 28 31 72 95. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.