Docent Ondernemerschap

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

Wij zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van ondernemerschap, bedrijfseconomie en financieel management. Je kent de actuele ontwikkelingen in het werkveld en kunt deze vertalen naar het onderwijs, bent in staat de verbinding met het werkveld te leggen en te onderhouden. Je beheerst het coachen van nature en vanuit je rol als docent draag je bij aan het studiesucces van onze studenten. 

Waar ga je aan de slag  

De vacature wordt ingevuld binnen de Academie Commerce & International Business. De Academie bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie (CE), International Business  (IB) en Ondernemerschap en Retail Management (ORM). De Academie leidt op voor nationale en internationale (commerciële) functies voor de handel, industrie en dienstverlening. De opleidingen worden verzorgd op de vestigingen in Leeuwarden, Emmen, en Amsterdam.  

Je komt te werken bij de opleidingen ORM AD en ORM Bachelor in Leeuwarden.  

De opleidingen ORM hebben circa 800 studenten en kennen diverse varianten: voltijd, duaal en duaal in-company. ORM studenten kunnen zich verdiepen in verschillende aspecten zoals ondernemerschap, retail management, fashion retail en online retailing. Wij leiden startende studenten en ervaren medewerkers op voor ondernemerschap, management- en beleidsfuncties in de Retail branche 

Wat ga je doen 

De belangrijkste werkzaamheden die je gaat doen zijn: 

 • Begeleiden van studenten en studentgroepen bij de ontwikkeling van hun competenties en de vakgebieden die voor ondernemerschap van belang zijn.  

 • Verzorgen van begeleiding in studievoortgang, persoonlijke en professionele ontwikkeling van de individuele student. 

 • Feedback geven en beoordelen van studieresultaten. 

 • Begeleiden Ad- en Bachelor studenten in de afstudeerfase. 

 • Ontwikkelen van onderwijsprogramma’s in samenwerking met het werkveld en studenten. 

 • Bijdragen aan kennisontwikkeling en valorisatie in samenwerking met het werkveld en afgestemd op het onderwijsconcept “Design Based Education” van NHL Stenden. 

Als docent heb je een verbindende rol tussen student, hogeschool en werkveld. 

Profiel 

Wij zijn op zoek naar kandidaten die bij voorkeur affiniteit hebben met ondernemerschap, die het coachen van nature beheersen en didactische ervaring hebben. De student en zijn ontwikkeling staan centraal, dus een natuurlijke passie voor het door ontwikkelen van (jonge) mensen is van belang.  

Overige functie eisen zijn: 

 • Een relevante masteropleiding of studerend hiervoor. 

 • Zowel zelfstandig als teamgericht kunnen werken. 

 • Kennis en ervaring in het werken met competenties.  

 • In bezit van of bereidheid tot het behalen van Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). 

 • In staat om actuele en relevante kennis en inzicht binnen het vakgebied te vertalen naar onderwijs. 

 • Theoretisch breed onderlegd en in staat om deze theorie te relateren aan de praktijk. 

 • Coachend (bege)leiding kunnen geven, analytisch inzicht, proactief, innovatief, flexibel, overtuigend, studentgericht en enthousiast. 

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels. 

 • Heeft een netwerk in het werkveld van de opleiding. 

Wij bieden je 

Het contract is in eerste instantie voor een jaar. Aanstelling vindt plaats in de functie van docent onderzoeker A of B. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal 5,332.48. (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.  

Verder kent NHL Stenden uitstekende scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden via onze MyAcademy en een uitgebreide regeling op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale Multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt! 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Wim Keijl, teamleider team ORM, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3004 ACIB. 

Procedure 

Je kunt tot en met zondag 2 oktober 2022 reageren.  

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Wim Keijl, telnr. 06 53 44 9750, Ale Nicolai telnr. 06 22 47 2063 of Erna Velthof, telnr. 06 41 27 3725 of Alma Slijepcevic, telnr. 06 26 48 7539 teamleiders ORM. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.