Docent Consumentengedrag

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?   

NHL Stenden Hogeschool is voor de Academie Commerce & International Business op zoek naar  

Docent Consumentengedrag  

5 uur p/wk 

Wie zoeken wij  

Wij zoeken een actieve betrokken collega die zelfstandig kan handelen en zich als een teamspeler opstelt. Samen met een 2-tal collega's werk je mee aan de ontwikkeling van de minor.  

Waar ga je aan de slag 

De vacature wordt ingevuld binnen de opleiding Commerciële Economie - Academie Commerce & International Business. De Academie bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie (CE), International Business (IB) en Ondernemerschap en Retail Management (ORM). De Academie leidt op voor nationale en internationale (commerciële) functies voor de handel, industrie en dienstverlening. De opleidingen worden verzorgd op de vestigingen in Emmen, Leeuwarden, Amsterdam en Qatar.   

De minor Neuromarketing houdt zich bezig met kennis en toepassing van theorieën op het gebied van (sociale) psychologie, gedragswetenschappen en neurowetenschap. Deze kennis gebruiken studenten om koopgedrag te meten, te voorspellen en te beïnvloeden. Dit alles doen ze “evidence based“ op basis van de nieuwste inzichten. Het verzamelen en interpreteren van data door observatie en experimenten is de rode draad in het semester.  

Studenten leren de meest gangbare theorieën in de neuromarketing kennen. Ze verdiepen zich in de dagelijkse praktijk van marketing bij bedrijven. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om het effect te meten van de producten en diensten die ze op basis van de opgedane kennis hebben bedacht voor het bedrijf waar ze een opdracht voor doen.   

Samen met de docent zijn ze verantwoordelijk voor de specifieke invulling van de onderwerpen, die ze bestuderen. Op basis van hun eigen interesses en de noodzaak van de praktijk werken ze aan een verbreding en verdieping van zichzelf, zodat ze later de professional zijn die een echt verschil maakt.  

Momenteel zijn wij op zoek naar een docent Marketingonderzoek om ons team te versterken.  

Wat je gaat doen:  

 • Lessen verzorgen op het gebied van consumentengedrag. 

 • Groepjes begeleiden bij het volbrengen van een zelf verkregen opdracht. 

 • Groepjes begeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun eigen kennis. 

 • Beoordelen van eindproducten en houden van assessments. 

 • Mede ontwikkelen van het curriculum.   

Profielschets  

Wij zoeken een collega die: 

 • Beschikt over een afgeronde Master op het gebied van Psychologie of Gedragswetenschappen en kennis heeft van de toepasbaarheid daarvan binnen marketing. 

 • Ervaring heeft met het ontwikkelen van onderwijs en prestatiegericht is. 

 • Een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB-opleiding) heeft behaald of bereid is om te volgen. 

 • Die het leuk vindt om het onderwijs en zichzelf voortdurend te verbeteren. 

 • Goed kan communiceren met de studenten; je neemt de tijd om hen te helpen bij het vinden van een oplossing voor hun vraagstukken. 

 • Je hebt een open houding en professionele instelling.  

 • Beschikt over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden. 

 • Over humor en relativeringsvermogen beschikt  

Wij bieden  

Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je salaris en functieniveau zal, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11, cao-HBO) bruto per maand zijn. Het betreft in eerste instantie een aanstelling tot 31 december 2020 waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort. Startdatum 1 september 2020.  

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende collega die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via de sollicitatieknop t.a.v. Sake Jan Velthuis onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2481 ACIB. Je kunt reageren tot 24 augustus. 

Procedure 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Detachering of uitbreiding van je contract is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.   

Vragen? 

Wil je meer weten over de minor en wat je gaat doen, neem dan contact op met Sake Jan Velthuis, 06 46 06 41 37.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.