Manager Verpleegafdeling Pasgeborenen

Wij zijn op zoek naar een inspirerende leidinggevende met visie op verbinding en innovatie. Met onze familiesuites zijn wij uniek in Nederland, en door middel van jouw ondernemersgeest  kunnen wij deze ontwikkelingen voortzetten en de verpleegafdeling en samenwerking met andere afdelingen verder professionaliseren.

Over de functie

Verbinden, innoveren en samenwerken zijn sleutelwoorden voor de functie van unithoofd Pasgeborenen. Als unithoofd heb je de verantwoordelijkheid om de verbinding te leggen met de verschillende specialismen. Wij werken intensief samen met de Kinderafdeling maar ook met de afdeling Obstetrie en Gynaecologie. Daarnaast liggen er tevens uitdagingen op regionaal gebied bijvoorbeeld in samenwerking met het UMCG en andere perifere ziekenhuizen in de regio Noord-Nederland.

De afdeling Pasgeboren is op zoek naar een gedreven unithoofd die deze samenwerkingen kan ontwikkelen en professionaliseren de komende jaren.

Naast een actieve rol in de organisatieontwikkeling vervul je de basistaken van de functie unithoofd:

 • je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeels-, kwaliteits- en financieel beleid binnen de afdeling;
 • je zorgt voor een overleg- en communicatiestructuur;
 • je ontwikkelt en stimuleert deskundigheidsbevordering van het team, stimuleert onderlinge samenwerking en zorgt voor een optimaal werk- en opleidingsklimaat;
 • je stelt een jaarplan op voor de unit, waarin de visie, inrichting en innovaties van het zorgproces zijn opgenomen en ook de financiële consequenties;
 • je creëert optimale omstandigheden om doelstellingen te realiseren en voert regie op diagnostiek en behandeling volgens de vastgestelde richtlijnen, procedures en protocollen;
 • je stuurt expliciet op een goede doorstroming van de afdeling samen met de desbetreffende verantwoordelijke medisch manager/coördinator.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde zorggerichte HBO-opleiding afgerond, aangevuld met een management of/en bedrijfskundige opleiding.
 • Actuele kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, bij voorkeur opgedaan in een ziekenhuis.
 • Een aantal jaren ervaring als leidinggevende in een zorgomgeving.

Inspireren, motiveren en door middel van samenwerking de verbinding zoeken daar ligt jouw kracht als leidinggevende. Deze samenwerking komt tot stand op afdelingsniveau, maar ook op ziekenhuisniveau. Door jouw open en mensgerichte houding ben jij in staat om jouw team te laten groeien en het vertrouwen te geven om zich te professionaliseren en te ontwikkelen.

Hierbij weet jij de kwaliteit van zorg succesvol te combineren met financiële haalbaarheid. Je durft keuzes te maken en hebt inzicht in de gevolgen van je beslissingen. Resultaatgerichtheid en overtuigingskracht vormen een belangrijke basis in je functioneren. Verder ben je communicatief sterk en een echte netwerker.

Waar kom je te werken

Ons team bestaat uit betrokken collega’s met hart voor de patiënten. Ze werken intensief samen voor al onze patiëntjes en betrekken hun ouders hierin.

De afdeling  is een regionaal High Care centrum voor te vroeg geboren en zieke baby’s. Verpleegkundigen rouleren met de Kinderafdeling en daarnaast is een aantal verpleegkundigen werkzaam op de polikliniek en de SEH.

Samen met de afdeling Obstetrie en Gynaecologie zijn wij onderdeel van de Martini Geboorte Zorg. Samenwerking, overleg met collega’s en aandacht voor elkaar, is essentieel om een prettige en veilige werkomgeving te behouden. Met 32 collega’s werkt het team iedere dag hard aan hoogwaardige medische kwaliteit en patiëntgerichtheid.

Wat bieden we

 • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.
 • Aandacht voor duurzame inzetbaarheid (o.a. investeren in je ontwikkeling, vitaliteit, balans werk-privé).
 • Een contract voor  24-28 uur per week voor de duur een jaar met eventueel zicht op een vast dienstverband.
 • Inschaling vindt plaats conform FWG 60 met een maximum salaris van € 4466,- op basis van een 36-urige werkweek, en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De overige arbeidsvoorwaarden vind je hier

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met  Clariska Bijlsma, unithoofd Kinderen a.i., tel: 050 524 7540.

Samen voor de beste zorg!

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.