Innovatiemanager

Zie jij het als een uitdaging om de nieuwe Martini Ziekenhuis strategie samen met stakeholders te vertalen naar een praktische verandering in de organisatie? Ben jij daarnaast een ervaren veranderaar met passie voor innovatie? Zet jij je tanden graag in complexe vraagstukken en ben je goed in het ontwerpen van nieuwe concepten?

Jouw rol in het team
Je maakt je sterk voor de realisatie van onze nieuwe strategie KIJK Martini 2024 op het gebied van strategische innovatie.  In de rol als programmamanager van dit strategietraject, dat in totaal vier jaar duurt, geef je vorm en inhoud aan het onderwerp Innovatie en zet je onderwerpen uit KIJK Martini 2024 om naar concrete innovaties en innovatievoorstellen. Dit gebeurt zowel top-down: dus vanuit vertaling van onze vier ambities uit de strategie in een strategisch innovatieportfolio, als bottom-up: de mooie initiatieven die ontstaan vanuit onze medewerkers of vanuit Santeon.

Innovatie is een belangrijke basis voor ons ziekenhuis en daarom werken we voortdurend aan het verbeteren van onze innovatiecultuur. Ook hierin heeft de Innovatiemanager een belangrijke rol als voorbeeld en boegbeeld. De opdracht die nu concreet voor ligt is het aanbrengen van overzicht en sturing in de projecten (portfoliomanagement en monitoren op resultaten) en het vormgeven van de communicatie intern en extern. Dit laatste gaan we mede doen met behulp van een nog in te richten Innovatie lab. Als Innovatie- en Programmamanager heb je een belangrijke rol bij het oprichten van het lab en draag je er zorg voor dat het lab voor zowel interne als externe stakeholders een gezicht krijgt. Het Innovatielab monitort het innovatieportfolio van het ziekenhuis en draagt er zorg voor dat de organisatie zowel qua strategische als bottom-up innovaties op koers blijft en actief is. Dit portfolio wordt gefinancierd uit reguliere budgetten, externe subsidiebronnen en het Innovatiefonds. Als programmamanager ben je in deze rol dus verantwoordelijk voor het management van het innovatieportfolio van de gehele organisatie. Je hebt inzicht en overzicht van de zaken die lopen en of ze passen binnen de financiële parameters.

Over het team
Als innovatie manager organiseer je een stuurgroep die je helpt om ideeën en aanvragen voor het Innovatiefonds te beoordelen. De voorzitter van de stuurgroep is de clustermanager Kliniek, welke tegelijk je functioneel leidinggevende is. Organisatorisch val je onder de stafdienst ICT met een directe rapportagelijn naar de Raad van Bestuur. Je participeert als inhoudsdeskundige in de nog op te richten Commissie Innovatie van de Raad van Toezicht. Deze commissie houdt toezicht op voortgang en borging van innovaties in de zorg.

Teamquote 
Als lerende organisatie willen we onszelf verder versterken als ziekenhuis!

Wij vragen van jou

 • WO werk- en denkniveau bij voorkeur een bedrijfskundige opleiding, en/of een master in Innovatiemanagement
 • Communicatief sterke persoonlijkheid met een verbindende en coachende stijl
 • Aantoonbare ervaring als programmamanager binnen een complexe organisatie
 • Ruime kennis en ervaring in het opzetten en inzicht houden op een projectportfolio
 • Je hebt een groot netwerk op senior management / directieniveau en onderhoudt deze actief
 • Als type ben je: conceptueel denker, nieuwsgierig, energiek, creatief, probleemoplossend, besluitvaardig en resultaatgericht
 • Ervaring en kennis van projectmanagement (Prince2 Practitioner), agile werken, Lean management en verbeteren van processen
 • Kennis van en praktische ervaring met het Europese en Nederlandse subsidieveld

Dit krijg je ervoor terug

 • Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland.
 • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling.
 • Mogelijkheid om afwisselend thuis en in het Martini ziekenhuis te werken.
 • Kom je met de auto? Makkelijk bereikbare werkplek én een parkeergarage naast het ziekenhuis.
 • Salaris van maximaal € 5.620,- (36 uur, FWG 65, Cao Ziekenhuizen) en 8,33% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Een jaarcontract met intentie tot een vaste aanstelling bij goed functioneren
 • Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant

Vragen?
Ben je enthousiast en wil je meer weten? We komen graag met je in contact.
Laurence Hovenkamp, manager kliniek, tel. (050) 524 7209

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.