Data analist - Value-Based Healthcare

Jouw rol in het team
‘Samen voor de beste zorg, dat betekent dat we samen gaan voor kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg. Met waardegedreven zorg als uitgangspunt maken we onze kwaliteit van zorg inzichtelijk in termen van uitkomsten, processen en kosten. Continu verbeteren staat hierbij centraal. Dit wordt ondersteund door het value-based healthcare (VBHC) team. Voor dit team zoeken wij per direct een data analist voor 32 uur p/w.

 Als data analist verzamel je data uit verschillende databronnen, doe je checks om de datakwaliteit te vergroten, voer je beschrijvende data analyses uit en visualiseer je resultaten ter ondersteuning van de overleggen met (medisch) managers, specialisten en andere zorgverleners. Verder ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van datarapportages ten behoeve van de kwaliteitscycli.

Samen met de andere data analisten en projectleiders vorm je een team dat gezamenlijk verbeterteams voor diverse aandoeningen ondersteunt. Daarnaast is het je rol om waardegedreven zorg verder te implementeren en te verankeren. Je bent actief betrokken bij het doorontwikkelen van het gebruik van data voor de inbedding van waardegedreven zorg in de dagelijkse praktijk.

 Over het team
Je komt te werken binnen het VBHC- team van het ziekenhuis in nauwe afstemming met de verbeterteams. Wij zijn onderdeel van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid binnen de stafdienst Kwaliteit van het Martini ziekenhuis. Het team bestaat op dit moment uit vier projectleiders en drie data analisten die nauw met elkaar

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen. Waardegedreven zorg (‘value-based healthcare’) vormt het fundament van de samenwerking tussen de zeven ziekenhuizen. Waardegedreven zorg richt zich op verhogen van waarde voor patiënten, waarbij ‘waarde’ gedefinieerd is als uitkomsten van zorgverlening ten opzichte van de kosten van zorgverlening. Hiervoor zijn in elk van de zeven ziekenhuizen verbeterteams opgestart. Op basis van goede data vergelijken zorgprofessionals de kwaliteit van de zorgverlening met als doel om van elkaar te leren en elkaar te inspireren en zo de patiëntenzorg continu te verbeteren (het programma ‘Samen Beter’). De zeven ziekenhuizen samen bieden zo’n 13% van de Nederlandse ziekenhuiszorg.

Wij vragen van jou

  • HBO of WO denk- en werkniveau.
  • affiniteit met kwaliteit van zorg en/ of zorgverbetering, medische kennis is een pré
  • sterke analytische vaardigheden, onderlegd in kwantitatieve data-analyse
  • vaardig met R en het opzetten van en werken met grote databases
  • Jij weet een boodschap over te brengen aan betrokken medisch specialisten en andere zorgverleners
  • Je bent gedreven en werkt nauwkeurig én je weet ook je deadlines te halen

Dit krijg je ervoor terug

  • Volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling
  • Een contract voor 32 uur per week, inschaling FWG 55 volgens cao Ziekenhuizen, maximaal € 4.227,-
  • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk, om ook zelf STERK in je WERK te staan.
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder thuiswerkplek, fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant.

Reageren kan tot 13 juni 2021. 

Overige informatie
Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 25, bij voorkeur 22 juni.

Vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt.

Samen voor de beste zorg!
Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs