Business Intelligence Specialist / Business Intelligence Consultant

De uitdaging
Het ziekenhuis staat aan de vooravond van veel ontwikkelingen op het gebied van informatiestromen, zowel inhoudelijk als technisch. De verschuiving naar procesgericht organiseren vraagt om veel nieuwe stuurinformatie op alle organisatie niveaus. Verder wordt de aandacht steeds meer verlegd van historische cijfers naar stuurinformatie met voorspellende waarde, en van statische rapportages naar analytics. Daarnaast gaat er gebouwd worden aan een nieuw Informatieportaal, moet er invulling gegeven gaan worden aan self-service BI en wordt er gestart met POC’s op gebied van Medical- en Marketing-Intelligence.  Voor het aangaan van deze uitdaging wordt gezocht naar versterking van het team.

Het team
Het team bestaat uit 4 collega’s en is het centrale loket voor informatievragen binnen het ziekenhuis en het knooppunt waar informatie uit het hele ziekenhuis bij elkaar komt. Er wordt gewerkt volgens de Agile / Scrum methodiek. Naast ad-hoc vragen en het beheer van het datawarehouse is het team erg gefocust op nieuwe ontwikkelingen. Zo worden er zelf nieuwe deelsystemen ontsloten en wordt het informatieportaal voortdurend uitgebreid met stuurinformatie en rapportages die aansluiten bij de strategische programma’s. Het team valt organisatorisch onder de unit Bedrijfseconomisch advies, onderdeel van de Stafdienst Financiën en Zorgadministratie. De sleutel tot succes is teamwork, het nauw samenwerken met de business en het goed kunnen adviseren op gebruik van informatie.

De functie
Als Business Intelligence specialist werk jij samen met gedreven collega’s aan Business Intelligence en Analytics trajecten. Wij verwachten dat jij je sterk gaat richten op nieuwe ontwikkelingen en een voortrekkersrol kunt gaan vertolken in de ontwikkeling van analytics, nieuwe dashboards en self-service BI. Sterke communicatie, visie op BI en voldoende technische vaardigheden zijn hierbij essentieel, maar boven alles zijn wij op zoek naar een echte teamspeler die zich ook hands-on kan opstellen om een collega te ondersteunen.

Wij vragen

  • Minimaal HBO werk-  en denkniveau.
  • Werkervaring in de consultancy of een complexe organisatie (gezondheidszorg is een pré)
  • Minimaal 3 jaar werkervaring met BI tooling op gebied van bouwen van dashboards of SSBI
  • Visie op SSBI, Analytics en dashboard implementaties
  • Bij voorkeur ervaring met SSIS, BODS en/of Cognos 10
  • Ervaring met de Microsoft tools Sharepoint, SSAS en/of Power BI is een pré
  • Vereiste competenties: sterke analytische vaardigheden, goede communicatieve vaardigheden, samenwerking, probleemoplossend vermogen, gedrevenheid, innovatief en ontwikkelingsgericht.

We bieden

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor twee jaar voor 32 – 36 uur per week.

De functie is voorlopig ingedeeld in FWG 55, max. 3.774,00 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband, conform CAO Ziekenhuizen. Indeling vindt plaats afhankelijk van voor de functie relevante werkervaring. Naast de arbeidsvoorwaarden conform CAO, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, biedt het Martini Ziekenhuis eigen personele regelingen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kunt u bellen met de heer H.G. Fennema, adviseur Staf, tel. 050 – 524 6851. De eerste gesprekken worden in de week van 19 t/m 23 sept gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt.