Casemanager - ForFACT

Forint is in Noord-Nederland een forensisch psychiatrische zorgketen die bestaat uit AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT LVB en BW Forint), FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze behandeling is gebaseerd op respect voor de patiënt en zijn/haar eventuele slachtoffers en gericht op veiligheid. De behandeling is succesvol wanneer de kans dat een patiënt/cliënt (opnieuw) een delict pleegt minimaal is geworden en hij/zij veilig kan terugkeren naar de samenleving. De AFPN biedt ambulante forensische psychiatrische behandeling aan patiënten met een psychiatrische stoornis in combinatie met (dreigend) delictgedrag. Door gedifferentieerde behandeling en begeleiding beogen we de geestelijke gezondheid van onze patiënten te verbeteren, hun delictgedrag te verminderen en de veiligheid in de maatschappij te vergroten. Door te investeren in onderzoek, opleiding en samenwerking met externe partijen willen we onze expertise op gebied van ambulante forensische psychiatrie handhaven en verder uitbreiden.

Waar ga je aan de slag?

Forint is in Noord-Nederland een forensisch psychiatrische zorgketen die bestaat uit AFPN Groningen (polikliniek, ForFACT Regulier, ForFACT LVB, ForFACT Verslaving en BW Forint), FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze behandeling is gebaseerd op respect voor de patiënt en zijn/haar eventuele slachtoffers en gericht op veiligheid. De behandeling is succesvol wanneer de kans dat een patiënt/cliënt (opnieuw) een delict pleegt minimaal is geworden en hij/zij veilig kan terugkeren naar de samenleving.

De AFPN biedt ambulante forensische psychiatrische behandeling aan patiënten met een psychiatrische stoornis in combinatie met (dreigend) delictgedrag. Door gedifferentieerde behandeling en begeleiding beogen we de geestelijke gezondheid van onze patiënten te verbeteren, hun delictgedrag te verminderen en de veiligheid in de maatschappij te vergroten. Door te investeren in onderzoek, opleiding en samenwerking met externe partijen willen we onze expertise op gebied van ambulante forensische psychiatrie handhaven en verder uitbreiden.


Wie zoeken wij?

Door kortere straffen en het meer inzetten op behandeling is de forensische psychiatrie erg in beweging. De vraag naar forensische expertise is groeiend, zowel binnen het sociale domein als bij onze netwerkpartners. Vaak is er sprake van problemen op het gebied van, wonen, werk, financiën netwerk en sociale contacten. Vanwege deze groei hebben we binnen de AFPN meerdere vacatures voor de functie van casemanager (met als referentie functie gedifferentieerd verpleegkundige) voor 32 tot 36 uren per week.

Wij zoeken voor het ForFACT team regulier een gedreven en ervaren collega met een afgeronde HBO-V opleiding (BIG en AGB geregistreerd). Daarnaast heb je kennis van de forensische psychiatrie. Je hebt een proactieve, dynamische en ontwikkelingsgerichte werkhouding en je vindt het leuk om actief samen te werken met onze netwerkpartners.

Wat houdt de functie in?

Werken binnen het Forensisch FACT betekent een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die ertoe doet. Tegelijkertijd is het op en top teamwork en hechten we veel belang aan een goede onderlinge samenwerking.

 • Fungeert als casemanager volgens de uitgangspunten van het professioneel statuut van Lentis.
 • Verricht verpleegkundige diagnostiek in (ambulante) crisissituaties, voert daarbij gerichte interventies uit.
 • Het doen van risicotaxaties.
 • Is proactief in het onderhouden van goede samenwerkingsrelaties met onze vele netwerkpartners.
 • Behandeld en begeleidt patiënten en neemt hierin het systeem en omgeving actief mee.
 • Ondersteunt en coördineert in- en externe samenwerkingsprocessen provincie breed.
 • Focus op de somatische gezondheid van onze patiënten, d.m.v. somatische screening.
 • Geeft consultatie aan nestwerkpartners vanuit de forensisch context en expertise.
 • Draagt zorg voor het op orde hebben van het patiëntendossier.
 • Zich verder willen ontwikkelen en scholen binnen het forensische veld.
 • In het bezit zijn van rijbewijs B en bij voorkeur auto.

Wat bieden wij?

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd indien je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 50, afhankelijk van je ervaring en conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Danny Nijdam (teamleider AFPN Groningen) via het telefoonnummer 06-21145730.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met zondag 24 december 2023.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur via 050 - 409 7007 of via hrservice@lentis.nl.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature