Psychiater - ForFACT AFPN

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT-LVB en ForFACT-Verslaving), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en Justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek en/of een verstandelijke beperking. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden. De AFPN biedt ambulante forensische zorg in de regio Groningen aan patiënten met en zonder een strafrechtelijke maatregel. Onze outreachende teams werken volgens het forensisch FACT model. Dat komt erop neer dat een ambulant werkend multidisciplinair team alle zorg en behandeling levert aan patiënten met risicovol gedrag daar waar ze wonen en werken. Onze centrale uitvalsbasis is gehuisvest op een moderne en professionele locatie in Groningen-Zuid, midden in de samenleving en pal naast enkele van onze ketenpartners zoals Lentis GGZ en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN). Indien er sprake is van een (potentiële) crisissituatie kan naar behoefte de zorg worden geïntensiveerd en de patiënt zelfs meerdere keren per dag thuis worden bezocht, dan wel (kortdurend) klinisch worden opgenomen. Naast ons reguliere ForFACT team, hebben we nog twee FACT teams waarin we per team geïntegreerd werken met collega's van Trajectum (team ForFACT-LVB) en met collega's van VNN (team ForFACT-Verslaving). Zo brengen we het beste van de verschillende zorgwerelden bij elkaar en bedienen we de zorg- en veiligheidsvraag optimaal. Het ForFACT-LVB team bestaat nu ongeveer 2 jaar, is volledig operationeel en is CCAF gecertificeerd met een optimale score. Het ForFACT-Verslaving team is in opbouw en is nog een pilot-samenwerking met VNN. Voor deze twee teams zoeken we een ambitieuze

Forint

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT-LVB en ForFACT-Verslaving), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en Justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek en/of een verstandelijke beperking. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden.

De AFPN biedt ambulante forensische zorg in de gehele provincie Groningen aan patiënten met en zonder een strafrechtelijke maatregel. Onze outreachende teams werken volgens het forensisch FACT model. Dat komt erop neer dat een ambulant werkend multidisciplinair team alle zorg en behandeling levert aan patiënten met risicovol gedrag daar waar ze wonen en werken. Onze centrale uitvalsbasis is gehuisvest op een moderne en professionele locatie in Groningen-Zuid, midden in de samenleving en pal naast enkele van onze ketenpartners zoals Lentis GGZ, de reclassering en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN). Indien er sprake is van een (potentiële) crisissituatie kan naar behoefte de zorg worden geïntensiveerd en de patiënt zelfs meerdere keren per dag thuis worden bezocht, dan wel (kortdurend) klinisch worden opgenomen.
Naast ons reguliere ForFACT team en het team ForFACT-LVB (waarin we geïntegreerd samenwerken met collega's van Trajectum), brengen we in het team ForFACT-Verslaving het beste aan expertise in verslaving en psychiatrie bij elkaar en bedienen we de zorg- en veiligheidsvraag optimaal. Het ForFACT-Verslavingsteam is ruim een jaar actief, nog deels in opbouw en onderweg naar CCAF certificering.

Jouw nieuwe collega's zoeken een ambitieuze Psychiater voor ForFACT AFPN Groningen voor 24-36 uur per week.

Samen met je collega's behandel en begeleid je kwetsbare mensen die door hun ernstige en vaak complexe psychiatrische problemen de wet (dreigen te) overtreden en/of een gevaar vormen voor zichzelf of anderen. De doelgroep kenmerkt zich verder door verslavingsproblemen en soms een verstandelijke beperking. We werken volgens de Risk Need Responsivity (RNR) principes, waarbij een herstelgerichte benadering wordt gekaderd door het risicomanagement. Ook het aanbrengen van beschermende factoren in het leven van de patiënt is essentieel om het risico op terugval te verminderen. Naast een heel scala aan behandelmodules zijn we vooral goed in het maken van contact met de patiënt en zijn of haar netwerk. We houden vast en pakken door als het moet. Dat is vaak heel leuk en soms best pittig.
Uiteraard zijn ook onze arbeidsvoorwaarden uitstekend, maar waar niet? We onderscheiden ons juist in Noord Nederland door onze kwaliteit en omvang; we hebben alle disciplines meer dan voldoende in huis en zijn stevig ingebed in het zorgnetwerk en justitiële en sociale domein. Van de psychiater in het team verwachten we hierin een proactieve houding. Dan is ervaring (in forensische zorg) een pré, maar niet een must. Je werkt immers niet alleen; je bent niet de enige psychiater op de AFPN en zeker krijg je een hecht professioneel team om je heen en samen komen we tot een hoog niveau. Daarnaast zijn we onderdeel van de forensische zorgketen Forint – weet je gesteund gevoeld door je talrijke toekomstige collega medisch specialisten in het onderling bespreken van je vakmanschap. Het belangrijkste is dat je vanuit je professie betrokken en verbindend werkt.


Dit ga je doen

Als psychiater lopen je werkzaamheden uiteen. Bovenal ben je lid van het multidisciplinaire team en borg jij je specialisatie in het geheel. Je werkt fijn samen, je stimuleert en coacht anderen op inhoud en relatie en je bent zelf ook prima aanspreekbaar. Je kan werkzaam zijn als regiebehandelaar en/of zorgverantwoordelijke, je voert gerichte diagnostiek uit en behandelt cliënten die in jouw geval veelal naar onze locatie komen – maar ook ga je, al dan niet samen, met een collega bij de patiënten op bezoek.

Wat neem je mee?

Een prettige persoonlijkheid. Je hebt de drive om niet alleen een doelgroep met soms lastig gedrag verder te brengen met oog voor de veiligheid in de samenleving, tevens wil je werken aan ontwikkeling van het team, de zorginhoud en de organisatie van dit alles. Je bent evenwichtig en stressbestendig. Jij laat je niet snel uit het veld slaan en durft grenzen te stellen. Tegelijkertijd is je doelgroep ook kwetsbaar. Jij weet daar goed mee om te gaan en beschikt over voldoende geduld, inlevingsvermogen en interesse in je patiënt en zijn/haar omgeving. Uiteraard beschik je over de juiste papieren (BIG) en heb je een rijbewijs. En een beetje humor is ook niet onbelangrijk.


Wij hebben veel te bieden

Bij Forint waarderen wij onze collega's zeer. Jij krijgt bij ons een goed salaris conform de cao GGZ/AMS. Je kunt in dienst komen bij Lentis of bij het FPC Dr. S. van Mesdag. Hoe dan ook bieden we die prettige en transparante werkplek, waarin we samenwerken met ruimte voor zelfstandigheid. Jouw ideeën en wensen horen wij graag. Tijdens het sollicitatiegesprek is er daarom alle gelegenheid om jouw (loopbaan)wensen te bespreken. Wij denken graag met je mee.
Verder krijg je bij Forint o.a.:

  • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast brede opleidingsmogelijkheden kun je denken aan een tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen.
  • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.
  • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' laten doen.
  • Het faciliteren van een uitgebreid evaluatieproces conform de regels die gesteld worden aan de IFMS ten behoeve van de herregistratie RGS.
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan de crisisdienst van Lentis en/of de bereikbaarheidsdienst van het FPC Dr. S. van Mesdag.

Kom jij ook bij ons werken?

Solliciteer direct! Dit kan tot en met zondag 21 augustus 2022.
Meer weten? Een kop koffie of eens een dagje meelopen en sfeer proeven? Hanneke Kooi, psychiater en manager inhoudelijke zaken, kan je alles vertellen over deze vacature. Zij doet dit graag! Je kunt haar bereiken via ons algemeen telefoonnummer 088 – 114 5222, dan word je doorverbonden of teruggebeld.


Reageer op deze vacature