Verzorgenden Zorg Thuis Dignis

Dignis zet zich in voor de kwaliteit van zorg en leven voor kwetsbare ouderen, of ze nu somatische, psychiatrische of psychogeriatrische klachten hebben. Wij ondersteunen cliënten zolang mogelijk thuis. En als dit niet meer kan, zetten we onze zorg en ondersteuning voort in diverse kleinschalige woonvormen in Groningen en Drenthe. Onze missie? Voor kwetsbare ouderen iedere dag wat mooier maken. Daarom willen we de beste zijn in belevingsgerichte zorg. Dignis is HKZ gecertificeerd.

Werken in de wijkverpleging bij Zorg Thuis Dignis betekent diversiteit, creativiteit en uitdaging. Naast de somatiek staan wij vooral bekend om het helpen van mensen met een psychiatrische of psychogeriatrische achtergrond (bv. Bipolaire stoornis, schizofrenie, borderline, (beginnende) dementie)  bij het zo lang mogelijk op een veilige en betrouwbare manier thuis blijven wonen. Daarnaast bieden wij ook individuele begeleiding vanuit de WMO. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen, hulpverleners en zijn wij de rechterarm van andere teams binnen Lentis zoals Team290, ATN, FACT en ouderenpsychiatrie bij mensen thuis. Door de grote zelfstandigheid vervul je eigenlijk alle mogelijke rollen als verpleegkundige of verzorgende en word je niet beperkt in je eigen ontwikkeling.

Zorg Thuis bedient de gehele stad Groningen met meerdere teams en we breiden steeds verder uit. Ondertussen hebben wij ook team in Annen, Norg en Zuidlaren. Vanwege onze doelgroep is het noodzakelijk dat je in contact bent met je team en dat de cliënt vanuit daar wordt gesteund en geholpen. Hierdoor is er in ieder team veel aandacht voor het groepsgevoel en hoe de groep kan groeien in de samenwerking. Daarom zijn wij voor diverse teams opzoek naar ondernemende teamplayers om aan de slag te gaan als Verzorgende.  

Wie ben jij?

De wijkverpleging van Zorg Thuis is niet standaard en daarom zijn wij op zoek naar mensen die houden van een uitdaging en graag zelf dingen willen oppakken, binnen gestelde kaders. Jij hebt een hart voor de zorg. Verder ben je een vrolijke, doelgerichte teamplayer die durft te netwerken en stevig in zijn schoenen staat. Daarnaast hou je van diversiteit en kun jij snel schakelen.  Jij vindt het fijn om naast de cliënt te staan en met de cliënt mee te denken. Jij wilt een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen thuis en je bent in staat om de juiste verbindingen te leggen om de cliënt zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast:

 • Beschik je over een diploma Verzorgende IG
 • Heb je affiniteit met psychiatrie en psychogeriatrie, maar ook kennis en inzicht in de actuele ontwikkelingen in de ouderenzorg
 • Ben je flexibel in je werk, maar ook in het klinisch redeneren
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden
 • Durf je zelf dingen te ondernemen en ga je zelf op onderzoek uit om tot de beste resultaten te komen
 • Spreekt zelforganisatie je aan en wil je hier een bijdrage aan leveren

Wat ga je doen?

Jij bent werkzaam binnen één van onze zorg thuis teams. Als verzorgende of verpleegkundige weet je welke route je hebt en wanneer je dienst begint en eindigt. De invulling van je dag is afhankelijk van wat er bij je cliënt speelt en dat maakt het zo leuk. Tijdens je route kom je bij verschillende mensen, met verschillende problematiek. Bij de ene cliënt verricht je handelingen en verstrek je medicijnen conform het zorgplan, maar bij een andere cliënt bekijk je (samen met het netwerk) hoe je een acute situatie oplost. Ook kan het voorkomen dat een verwijzer iemand doorstuurt en je diegene moet inregelen in je route. Loop je tegen een situatie aan waar je niet uitkomt? Dan is er altijd een wijkverpleegkundige op de achtergrond die je in kan schakelen. Ook is er aan het begin en einde van je dienst een overdracht plaats waarin je de mogelijkheid hebt om situaties te bespreken. Verder:

 • Begeleidt, stimuleer, activeer en ondersteun je cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke en ADL-activiteiten
 • Begeleidt je cliënten bij de activiteiten om het wonen vorm te geven
 • Voer je verpleegtechnische handelingen uit conform het BIG beleid
 • Observeer en rapporteer je over de lichamelijke en psychische toestand van cliënten
 • Signaleer je eventuele veranderingen en bijzonderheden in de cliëntsituatie, treed je handelend op in acute- en crisissituaties en verzorg je de verslaggeving
 • Beantwoord je vragen en verstrek je informatie aan cliënten en cliëntsystemen en verwijs je door zo nodig.
 • Draag je zorg voor een veilige en rustige woonomgeving

Wat bieden wij?

Het salaris voor de functie verzorgende is ingedeeld in FWG functiegroep 35 conform de CAO VVT. De arbeidsvoorwaarden zijn eveneens overeenkomstig de CAO VVT. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd indien je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie. Binnen Dignis vind wij het belangrijk dat mensen ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen – en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.  Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de Zorgmanagers wijkverpleging: Sandra Weggemans – Wieringa, tel: 06 10023554, of Liselotte Ploeger, tel: 06 10038045. 

Geïnteresseerd?

Wij hebben binnen diverse teams mogelijkheden. Kijk snel op onze website welke mogelijkheden wij bij jou in de buurt hebben en solliciteer!

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze tijden kun je rechtsstreek bellen met de HR assistent via tel.: 050-409 7051.


Reageer op deze vacature