Specialist Ouderengeneeskunde

Binnen de medische dienst Lentis wordt er multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen: Longstay psychogeriatrie (pg), Gerontopsychiatrie chronische somatiek, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek). Wij bedienen de doelgroepen binnen zowel de VVT, als de GGZ. De standplaatsen zijn: De Enk in Zuidlaren, het Heymanscentrum en ?t Blauwbörgje in Groningen. Revalidatie vindt plaats in het Heymanscentrum. Voor meer informatie over de locaties verwijzen wij je naar www.dignis.nl.

Dignis is specialist in ouderenzorg en maakt onderdeel uit van Lentis. Als Specialist Ouderengeneeskunde behandel, adviseer en begeleid jij samen met je team kwetsbare ouderen. Daarbij ga jij uit van de wensen van de ouderen. Kwaliteit van leven, respect, veiligheid en zorgzaamheid staan centraal.

Het werk dat je doet kan zwaar zijn. Mede daarom geloven wij bij Dignis in het belang van een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bij Dignis zijn we trots op het werk dat we doen. Bij ons werken doorzetters die het beste willen voor hun cliënt. Het werk dat je doet is belangrijk en vergt veel kennis en inlevingsvermogen. Daarom investeren we graag in jou. Zo krijg je bij ons alle ruimte om te blijven leren, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

Dit ga je doen als Specialist Ouderengeneeskunde bij Dignis

Als Specialist Ouderengeneeskunde bij Dignis heb je diverse werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel vormt de diagnostiek en het opstellen van behandelplannen, waarbij je cliënt en de familie wordt betrokken. Je houdt bij de opzet en uitvoering van het behandelplan altijd rekening met de levensstijl en wensen van de cliënt. Maar ook deelname aan workshops die bijdragen aan de ontwikkeling van ouderenzorg kunnen tot je taken behoren. Jij:

 • diagnosticeert of er sprake is van psychogeriatrische, somatische en/of psychosociale problematiek
 • stelt behandelplannen op in samenwerking met je cliënt en zijn of haar naasten, evalueert deze en past ze zo nodig aan
 • bent verantwoordelijk voor de psychiatrische hulpverlening en begeleiding
 • bent eindverantwoordelijk voor de opgestelde zorgleefplannen

Verder werken we bij Dignis binnen een multidisciplinair team. Zeker bij complexe ouderenzorg vinden wij dat belangrijk. Ook jij gaat daarom werken in een team waarbij je adviseert en overleg voert met de behandelaren waarmee je samenwerkt. Het geven van voorlichting behoort ook tot jouw taken. Je geeft voorlichting aan het behandelteam, de cliënt en zijn of haar naasten. Daarnaast zet jij je in om bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goede zorg en je past geschikte nieuwe vormen van behandelingen toe. Als Specialist Ouderengeneeskunde bij Dignis heb je een nieuwsgierige en professionele houding waarbij de cliënt altijd op nummer één komt. Tot slot ben je ook bereid mee te draaien in diensten.


Ben jij de Specialist Ouderengeneeskunde die wij zoeken?

Dignis is op zoek naar een deskundige en betrokken Specialist Ouderengeneeskunde. Jij hebt je opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde afgerond en bent BIG-geregistreerd. Je vindt dat je cliënten optimale zorg verdienen, zo dicht mogelijk aan huis. Jouw doelgroep is kwetsbaar, dat weet je als geen ander. Om die reden zien wij graag dat jij aandachtig en opmerkzaam bent en respect hebt voor de levensstijl en wensen van jouw cliënten en zijn of haar naasten. Het werk dat je doet kan zwaar zijn, maar jij bent stressbestendig en hebt veel geduld. Bij Dignis werken teamplayers in een multidisciplinair team. Jij kunt weliswaar zelfstandig werken, maar je verliest je team daarbij niet uit het oog.

Verder pas jij in ons team als jij:

 • flexibel, collegiaal en ondernemend bent ingesteld
 • integer en betrouwbaar bent
 • de ontwikkelingen in de zorg op de voet volgt en positief denkt over innovatie en veranderingen in de zorg
 • goed bent in het inschatten van situaties, bijvoorbeeld crisissituaties

Daarnaast is het vanuit praktisch oogpunt belangrijk om in het bezit te zijn van een rijbewijs.


Wij hebben veel te bieden

Bij Dignis - onderdeel van Lentis - waarderen wij onze collega?s zeer. Jij krijgt daarom een goed salaris conform de cao VVT en direct een vast contract. Wij vinden het belangrijk dat jouw wensen gehoord worden. Tijdens het sollicitatiegesprek is er daarom alle ruimte om jouw (loopbaan)wensen te bespreken. Wij denken graag met je mee.

Verder krijg je bij Dignis:

 • De ruimte om te blijven leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen door het volgen van trainingen en opleidingen
 • Een prettige werkomgeving en een hecht en betrokken team
 • Toegang tot een groot netwerk van interessante en bevlogen collega?s uit het werkveld
 • Een contract voor 32 tot 36 uur per week 
 • Standplaats: Groningen, Blauwborgje

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan ? tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen ? en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook kom jij bij Dignis in aanmerking voor de tablet-/laptop ? regeling en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Dignis tevens een eindejaarsuitkering.

Dit is Dignis

Dignis is onderdeel van Lentis. Jaarlijks helpt Lentis ruim 30.000 mensen met psychische en psychiatrische problemen en mensen met ouderenproblematiek.

Dignis biedt tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding aan mensen die dat nodig hebben. We doen dat bij de mensen thuis en als dat niet meer lukt in een van onze locaties. Daarbij gaan wij uit van de wensen van de cliënten. Onze verzorgingshuizen, verpleeghuizen, centra voor dagbesteding en thuiszorgposten zijn te vinden in de stad Groningen en in Noord-Drenthe.

De behandeldienst is werkzaam voor verschillende regio?s en locaties. De standplaatsen zijn: de Enk Zuidlaren, het Heymanscentrum, de Veldspaat en ?t Blauwbörgje in Groningen.

Kom jij ook bij ons werken?

Meer weten? Niessette Ridder, manager algemene zaken Medische dienst, kan je alles vertellen over deze vacature. We doen dit graag!

Telefoonnummer: 06 2110 5785. 

E-mailadres: n.ridder@lentis.nl 


Reageer op deze vacature