Medewerker Operations Sleepdienst

Wil jij er achter de schermen voor zorgen dat de imposante klussen van onze sleepboten op rolletjes verlopen? Hou je van plannen en regelen en wil je graag aan de slag in een dynamische werkomgeving? Dan hebben wij een fantastische baan voor jou!

 

Wat ga je doen?

Onze sleepboten begeleiden schepen in havens en assisteren bij projecten. De dagelijkse operatie van deze boten valt onder jouw regie. Als er een vraag of opdracht binnenkomt, regel jij alles wat er voor nodig is om deze succesvol op te pakken en uit te voeren. Je verzorgt de planning en hebt met veel verschillende mensen contact. Naast collega’s op kantoor en de bemanning van de sleepboten, ook met de havendienst, kapiteins, mensen van de agentschappen en bijvoorbeeld je contactpersoon bij een detacheringsbureau.

Je plant en zorgt voor een vlekkeloos draaiende operatie en creëert dagelijks een perfecte overdracht naar de collega die de back-up-dienst ’s avonds en in het weekend draait. Verder zit je dicht op het werk. De tijd op kantoor wissel je af met locatiebezoeken. Op basis van de prioriteiten deel jij je eigen tijd in en denk je mee bij het indelen van de ploegendiensten. Goede communicatie is in deze functie essentieel.

De uitdaging in je werk is de onvoorspelbaarheid. Geplande en terugkerende werkzaamheden worden afgewisseld met onvoorziene gebeurtenissen. Hierbij is het belangrijk dat je accuraat werkt. En je moet zeker de hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden. Verder zorg jij ervoor dat alle werkzaamheden goed op elkaar aansluiten, zodat iedereen door kan. Met je helicopterview weet je, door goed te multi-tasken, welke besluiten genomen moeten worden. Het is dus oplossingsgericht denken en doortastend opdrachten begeleiden en uitvoeren.

Binnen deze functie werk je in een dynamische omgeving. Het kan zijn dat er veel aanvragen tegelijk binnenkomen. Jij houdt het overzicht en laat je niet snel afleiden. Binnen de scheepvaartbranche varen de schepen 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Hierdoor word je op termijn opgenomen in het roulatie-rooster van de back-up diensten. Dit betekent dat je periodiek in de avonden of weekenden bereikbaar moet zijn.

We bieden mogelijkheden om middels studie en werkervaring door te groeien en je talent volop te benutten.

Hoe een stukje van jouw dag eruit zou kunnen zien:
“Bij Wagenborg Sleepdienst ben je met niet alledaags werk bezig. Het is in ieder geval altijd imposant en indrukwekkend wat we doen. Er komt een telefoontje binnen: een schip met een kapotte motor heeft assistentie nodig. Je vraagt onder andere waar het schip zich bevindt, hoe ze heet, hoe groot ze is, of er lading aan boord is, wat de noodzaak is en welke collega’s en welk materieel er naartoe moeten? Vervolgens kijk je wat we beschikbaar hebben. Zijn er boten in de buurt en kan het werk wat ze nu aan het doen zijn uitgesteld of doorgeschoven worden? Tussendoor moet er voor de opdrachtgever ook een prijs afgegeven worden. De planning moet worden gemaakt en bestaande planningen worden aangepast. Het is niet ondenkbaar dat je binnen een kwartier wel twintig telefoontjes pleegt om dit allemaal mogelijk te maken. We regelen echt alles bij zo’n assistentieverzoek.”

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende en afwisselende baan
 • De mogelijkheid om te werken in een dynamische werkomgeving
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Ruimte om door te groeien
 • Gunstige arbeidsvoorwaarden
 • Klein, leuk en informeel team
 • 27,5 vakantiedagen om te genieten

Wat vragen wij?

 • Je hebt een faciliterend karakter
 • Je communiceert helder en weet je goed in anderen te verplaatsen
 • Je bent proactief, stressbestendig en kunt goed ‘puzzelen’
 • Je hebt mensenkennis en weet goed relaties op te bouwen
 • Je werkt zelfstandig, kunt goed improviseren en hebt een commerciële instelling
 • Je hebt je rijbewijs B

Ben je geïnteresseerd?

Klik dan hier om te solliciteren. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen Marc Mazereeuw, Directeur Sleepdienst, 0596 636 230