ESG Controller

Nog ruim een jaar, dan moeten we klaar zijn voor de gegevensverzameling voor CSRD. Dit betekent dat de ESG-dataverzameling binnen ons internationale familiebedrijf voor die tijd moet staan. Als afdeling Financial Control zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen om te voldoen aan deze nieuwe richtlijn. Ben jij die ervaren financial die deze uitdaging met ons aandurft?

Wat ga je doen?

Als ESG Controller bereid je Wagenborg voor op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) ten behoeve van een geïntegreerd geconsolideerd jaarverslag. Voor deze verplichting vanaf boekjaar 2025 is informatievoorziening nodig die tot juiste en te valideren rapportages leidt. Dit betekent dat er gestructureerde, bij voorkeur geautomatiseerde processen moeten worden opgezet om data consistent, correct, tijdig en valideerbaar te verzamelen. Jij leidt dit traject in goede banen.

Dit is een nieuwe rol binnen Wagenborg. Je hebt vanuit deze heldere doelstelling dan ook veel vrijheid om je functie in te richten. Met de hulp van je collega’s van de afdeling Financial Control zorg je ervoor dat per KPI in kaart wordt gebracht hoe de dataverzameling er idealiter uitziet, wat we al doen op dit vlak en wat er nog ingericht moet worden. Vervolgens zorg je ervoor dat deze rapportageprocessen ingericht worden.

Je werkt nauw samen met een breed scala aan collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het IT-team, de HR-collega’s, het duurzaamheidsteam en de operationele afdelingen. Hierbij heb je te maken met diverse divisies en locaties in binnen- en buitenland. Met goede argumentatie weet je collega’s mee te nemen en draagvlak te creëren. Je staat bovendien stevig in je schoenen en durft beslissingen te nemen. Al met al een uitdagende klus, waarbij het belangrijk is dat je het overzicht weet te bewaren, de juiste prioriteiten stelt en hoofd- en bijzaken van elkaar weet te onderscheiden.

Wat hebben we te bieden?

 • Een dynamische en uitdagende functie waarbij je met veel verschillende facetten van de organisatie te maken krijgt
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk naar eigen inzicht in te richten en uit te voeren
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een leuke werksfeer en hulpvaardige collega’s
 • Een goede werk-privé-balans

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding Accountancy
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de accountancy of controlling
 • Affiniteit met reporting en ervaring met CSRD (en/of IFRS) is een pre
 • Je hebt ervaring in het managen van omvangrijke projecten en het aansturen van collega’s
 • Je spreekt en schrijft goed Engels

Ben je geïnteresseerd?
Klik hier om te interesse kenbaar te maken.