Ben jij een logistiek talent?

Wil je een bijdrage leveren aan de oplossingen die Koninklijke Wagenborg biedt en je verder ontwikkelen in de dynamische wereld van transport en logistiek? Hou je van afwisseling en heb je een aantoonbaar HBO werk en denkniveau? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou op de afdeling Agency. Als medewerker op de afdeling Agency, ook wel waterklerk genoemd, ben je een echte dienstverlener: de schakel tussen de wal en het schip.

Kernactiviteiten

Je werkweek bestaat voor ongeveer 20% uit werkzaamheden als waterklerk. Je regelt dan alles voor schepen die de haven van Delfzijl of de Eemshaven binnenlopen. Van het moment dat ze voor de kust liggen, totdat ze weer vertrekken. Je zoekt uit wanneer ze kunnen binnenvaren, waar en wanneer ze kunnen laden of lossen, regelt hun ligplaats, de bevoorrading, nieuwe onderdelen, reparaties en organiseert keuringen voor de bemanning Maar je organiseert ook transport voor de bemanning als ze verlof hebben, en regelt allerlei andere zaken die de kapitein of zijn bemanning nodig hebben.

De overige 80% van de week werk je als douane declarant. Je maakt douaneaangiftes conform wettelijke voorschriften en verzamelt hiertoe aanvullende douane technische en fiscale informatie. Je stelt samen met andere operationele afdelingen dossierinstructies op voor het afhandelen van import/export transacties. Je verwerkt inkomende facturen en bereidt de uitgaande facturen naar de opdrachtgever voor. Je informeert en adviseert klanten en collega’s, over ontwikkelingen van operationele douane- aangelegenheden;

Je hebt veel persoonlijk contacten met mensen van verschillende nationaliteiten. Engels is daarbij de voertaal. Natuurlijk is het hard werken. Omdat de haven een 24-uursbedrijf is, werk je soms op onregelmatige tijdstippen. Je moet dat thuis goed regelen, maar het geeft ook een hoop zelfstandigheid. Zeker buiten de kantoortijden, als er geen leidinggevende bereikbaar is. Dan moet je zelf alle beslissingen nemen.

We beschouwen deze functie als een startfunctie binnen Wagenborg. We bieden de mogelijkheden om middels studie en werkervaring door te stromen naar andere, hogere functies. We willen het meeste uit je talenten halen.

Competenties

Naast de kerncompetenties van Koninklijke Wagenborg, oplossingsgericht, samenwerken en ondernemend handelen, vinden wij accuraat zijn, goed communiceren, flexibel en klantgericht zijn, belangrijke eigenschappen voor een waterklerk.

Functie eisen

  • minimaal MBO Transport & Logistiek, maar bij voorkeur afgeronde HBO opleiding;
  • Kennis van douane wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op douanegebied, dan wel bereid om op dit gebied opleidingen en trainingen te volgen;
  • goede beheersing van Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;
  • goed improvisatievermogen en een hoge mate van zelfstandigheid;
  • uitstekende sociale vaardigheden;
  • flexibele instelling en stressbestendig;
  • in bezit van rijbewijs B.

Wij bieden:

  • Salariëring volgens functieschaal;
  • studiefaciliteiten gericht op persoonlijke ontplooiing;
  • gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur uw sollicitatie met CV naar:

Wagenborg Scheepvaart t.a.v. afdeling P & O, 

E- mail work@wagenborg.com