Adviseur Klantinteractie en dienstverlening

Functie omschrijving

Als adviseur klantinteractie en dienstverlening bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ga jij, vaak samen met een senior adviseur, deelnemen in projecten over de ontwikkeling van (nieuwe) schaderegelingen. Een baan met impact, want je gaat een concrete bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van regelingen en het optimaliseren van werkprocessen. Met jouw inbreng kan de afdeling Klantcontact en Dienstverlening (KCDV) en daarmee het IMG mensen met aardbevingsschade nog beter helpen.

In jouw functie ga je aan de slag met het primaire proces van schadeketens en onze klantreis om de dienstverlening aan burgers (verder) te verbeteren. Je identificeert knelpunten en maakt gedegen analyses. Je ontwerpt de oplossing en formuleert functionele eisen waarmee onze interne afdeling informatievoorziening weer technische oplossingen ontwikkelt.

Verder

 • Zorg je voor draagvlak van jouw verbetervoorstellen door heldere communicatie en presentatie binnen de projecten waar je aan deelneemt.
 • Houd je overzicht in jouw projecten en zorg je dat er tijdig voortgang is.
 • Stem je regelmatig af met collega’s binnen en buiten de afdeling (juristen, techneuten en collega’s binnen KCDV).

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie waarin je jouw kennis van processen, ketens en dienstverlening optimaal kunt inzetten en nog verder kunt uitbreiden.
 • Een functie waarin je echt iets kunt betekenen voor Groningers en Drenten met aardbevingsschade.
 • Een fijn team met collega’s waarmee je kunt sparren.
 • Een afwisselende baan, want het IMG is continue in beweging en ontwikkelt zich snel.

Als medior adviseur ben je leergierig en wil je weten hoe zaken in elkaar zitten. Je kunt zaken goed en snel doorgronden en je een oordeel vormen over het probleem en de mogelijke oplossingsrichting(en). Je bent analytisch sterk en werkt zelfstandig. Je zet concepten om in (business-)oplossingen die je implementeert. Je kunt de oplossingen vertalen naar functionele eisen voor IT. Je bent proactief en durft de organisatie in te gaan. Je vindt altijd wel een weg om iets voor elkaar te krijgen en je bent pas tevreden als het werkt. Je hebt overzicht, je bent organisatie-sensitief en werkt planmatig.

Functie-eisen

Daarom vragen we het volgende:

 • Een afgeronde WO-opleiding (master) in een relevante richting (relatie met dienstverlening).
 • Je hebt tenminste 3 jaar ervaring in de rol van adviseur of soortgelijks.
 • Je hebt ervaring met project en procesmatig werken.
 • Je hebt ervaring in het doen van analyses en het opstellen van memo’s, notities en adviezen.
 • Je schakelt makkelijk tussen business en IT.

De benodigde competenties voor deze functie zijn te vinden op www.functiegebouwrijk.nl.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Werken is meer dan een loonstrook. Je zoekt uitdaging, je hebt idealen en je wilt iets betekenen voor de wereld. En als het even kan wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen. Werken bij het IMG betekent dat je aan jouw ambities invulling mag gaan geven.

Naast een goed salaris krijg je:

 • 144 vakantie-uren.
 • 64 extra vrije uren (IKB-uren).
 • Vergoeding van je reiskosten voor woon-werkverkeer en/of een ov-kaart.
 • Vergoeding van dienstreizen per trein op basis van 1e klas.
 • Thuiswerkmogelijkheden en vergoeding van je thuiswerkplek.

Daarnaast krijg je bij het IMG een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% boven op je maandsalaris. Met een individueel keuzebudget kun je jouw salaris aanvullen of extra vrije dagen inkopen. Ook is het mogelijk om met het budget fiscaal voordelig producten of diensten aan te schaffen. Denk aan een fiets, fitnessabonnement, inrichting van je thuiswerkplek of studie en opleiding. Ook kan je het IKB-budget inzetten om je woning te verduurzamen.

Op het Instituut Mijnbouwschade Groningen is de cao van het Rijk van toepassing. Kijk voor meer voordelen van werken voor het Rijk op www.caorijk.nl.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) handelt de schade af die is ontstaan door beweging van de bodem als gevolg van de gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag Norg. Dit doen we door onafhankelijk te besluiten over aanvragen tot vergoeding van schade. Dit kan gaan om fysieke schade aan gebouwen en objecten, waardedaling van woningen en immateriële schade.

Lees meer over het IMG.

Werken bij het IMG betekent dat je bijdraagt aan oplossingen binnen een complexe maatschappelijke context. We weten waarvoor we het doen: het helpen van Groningers en Drentenaren bij aardbevingsschade. Of je nu zaakbegeleider, ICT-er, jurist, of bouwkundig adviseur bent; je kan echt iets betekenen voor mensen.

IMG/KCDV/Expertise en Advies

De afdeling KCDV is de verbinding tussen de individuele aanvrager en het IMG. Medewerkers van KCDV zijn ‘het gezicht’ van het IMG.
KCDV voert de regie op een goede uitvoering, monitoring en optimalisatie van de klantcontacten in het hele proces van aanvraag tot en met besluit. De afdeling zorgt daarnaast voor het inwinnen, registreren en verwerken van gegevens die nodig zijn voor de behandeling van aanvragen voor schadevergoedingen.
Binnen de afdeling zijn er verschillende onderdelen opgenomen die er, samen met de rest van de keten, voor zorgen dat de aanvrager zo goed mogelijk wordt bediend. De KCDV bestaat uit meerdere teams: Serviceloket, Planning, Zaakbegeleiding en Werkvoorbereiding. Binnen de afdeling KCDV zijn 250 medewerkers werkzaam.


Reageer op deze vacature