hogeschool Windesheim

Organisatie Windesheim

Met ruim 25.000 studenten en cursisten en 2200 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere zijn we een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim behoort volgens de Keuzegids HBO al jaren tot één van de beste hogescholen van Nederland en daar mogen we trots op zijn. De studenttevredenheid en medewerkerstevredenheid is hoog.

Ons onderwijs is georganiseerd in vijf domeinen. Deze domeinen bestaan uit aan elkaar verwante opleidingen en kenniscentra. Twee diensten ondersteunen de primaire processen. Elk domein of dienst heeft een afdeling bedrijfsvoering. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de (administratieve) ondersteuning en levert diensten aan docenten, onderzoekers, het management, studenten en het werkveld. Denk hierbij aan managementondersteuning, planning, roostering of studievoortgang.

Actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving

Werken bij hogeschool Windesheim betekent kiezen voor een onderwijsinstelling die actief wil bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dit doen we via praktijkgericht onderzoek en door het opleiden van waardevolle professionals.

Daarnaast biedt hogeschool Windesheim iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Introductieprogramma

Ga je als hogeschooldocent aan de slag bij Windesheim? Of in een andere functie? Met ons introductieprogramma maken we je wegwijs binnen onze organisatie én – als dat nodig is – het docentschap.

Onze arbeidsvoorwaarden

Je bent bij Windesheim werkzaam in een dynamische omgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn vastgesteld in de cao-hbo. Aanvullend bieden we je een aantal aantrekkelijke eigen arbeidsvoorwaarden. Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten.

Ontwikkelmogelijkheden


Je krijgt van ons alle ruimte om je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Door de veelzijdigheid aan functies binnen onze hogeschool kun je doorgroeien of juist een keer van functie switchen. Je kunt hierbij gebruik maken van:

  • het aanbod van de Corporate Academy, ons eigen interne opleidingsinstituut
  • de online trainingen van Good Habitz, of
  • een andere opleiding - in overleg met je leidinggevende - passend bij jouw functie