Districtscoördinator Evenementenhulp

Ben jij een enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid en vind je het een uitdaging om belangrijk vrijwilligerswerk te doen voor het Rode Kruis? Reageer dan op deze vacature. Voor het district Groningen zoeken wij een: 

Districtscoördinator Evenementenhulp 
(6-8 uur per week) 

Evenementenhulpverlening is een kernactiviteit van het Rode Kruis. Er wordt doorlopend gewerkt aan het verder professionaliseren van de evenementenhulp en de dienstverlening.  
In het district Groningen werken we met een pool van vrijwillig evenementenhulpverleners en inzetleiders die worden ingezet op grotere evenementen. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de voorbereiding, organisatie en inzet van hulpverleners.  Met name tijdens de voorbereidingen van het evenement ben jij het aanspreekpunt en het visitekaartje voor in- en externe contacten. Je bent een teamplayer en vindt het een uitdaging om projecten op te zetten. 

Ben jij onze ideale collega voor deze zinvolle vrijwilligersjob?

  • Je weet mensen enthousiast te maken en te laten samenwerken 
  • Je bent ondernemend, proactief en je kan leiding nemen  
  • Je voelt je thuis en kan meebewegen in een sterk vernieuwende organisatie 
  • Je onderschrijft de grondbeginselen en de gedragscode van het Nederlandse Rode Kruis  
  • Je beschikt over een EHBO-certificaat (of bent bereid deze te halen) 

In beweging

In 2018 is de structuur van het district Groningen veranderd met als doel meer slagkracht en het beter organiseren van onze noodhulpactiviteiten. Samenwerking en ondersteuning van professionele vrijwilligers staan daarbij centraal.

Het Rode Kruis biedt

Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een unieke kans om achter de schermen te kijken bij een van de grootste noodhulporganisaties ter wereld. Je werkt op vrijwillige basis. We vergoeden gemaakte onkosten en zorgen dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Iets voor jou?

Dan komen we graag met jou in contact! Stuur jouw CV en motivatie naar en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je nog vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen met Susan van Geijn, Proces- en Districtscoördinator Evenementenhulp, via of 06 10501776. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Je gegevens worden altijd beveiligd verstuurd en opgeslagen.

Lees meer over het werk van het Rode Kruis op http://www.rodekruis.nl/groningen