Senior onderzoeker Gezonde Stedelijke Leefomgeving
Vacaturenummer
v23.0177
Omvang
0,6-1,0 fte
Organisatie
Hanzehogeschool Groningen
Afdeling
Kenniscentrum NoorderRuimte
Jij wilt als onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van toegepast onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het toegepast onderzoek een flinke boost te geven.
Voor het lectoraat Gezonde Stad van het Kenniscentrum NoorderRuimte zijn wij op zoek naar een Senior onderzoeker Gezonde Stedelijke Leefomgeving.
Dit ga je doen
Het lectoraat Gezonde Stad doet onderzoek naar een groene en gezondheidsbevorderende fysieke leefomgeving en heeft al een sterk portfolio opgebouwd met vooral kwalitatief onderzoek. Jij wordt met name verantwoordelijk voor het versterken van het kwantitatieve onderzoek. Je ontwikkelt grote onderzoeksprojecten en bent verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering hiervan. Daarnaast verwerf je onderzoeksfinanciering. Binnen het lectoraat ben je dé deskundige op het gebied van kwantitatief onderzoek en ondersteun je de andere onderzoekers daarbij. Dat betekent dat je bijvoorbeeld meetinstrumenten ontwikkelt en toepast, het gebruik van open (GIS en andere) data bevordert en bijdraagt aan het inzichtelijk maken en breed delen van onderzoeksresultaten. Ook het betrekken van bewoners door middel van citizen science is een relevant thema. Als senior onderzoeker werk je zeer zelfstandig, maar wel in nauwe samenwerking met mede-onderzoekers en praktijkpartners. De onderzoeksresultaten publiceer je in wetenschappelijke tijdschriften en via andere media. Deze taken kunnen indien gewenst worden aangevuld met het verzorgen van onderwijs bij de opleiding Built Environment.
Met je onderzoek draag je bij aan een leefomgeving waarin bewoners zich prettig voelen en worden gestimuleerd tot gezond gedrag. Dit is bevorderlijk voor hun gezondheid en draagt bij aan het verkleinen van de bestaande gezondheidsverschillen tussen groepen bewoners.
Hier ga je werken
Je komt terecht in een inspirerende interdisciplinaire werkomgeving met een informele werksfeer. Het lectoraat Gezonde Stad maakt onderdeel uit van het Kenniscentrum NoorderRuimte. Docent onderzoekers en studenten onderzoeken welke fysieke en sociale interventies in de leefomgeving in welke context effectief zijn. Zij werken hierbij vanuit locaties in het hart van de wijk, in nauwe samenwerking met medewerkers van de gemeente, organisaties in de wijk en bewoners. Binnen deze onderzoeksprojecten draait het om wijkvernieuwing, (her)ontwerpen van de openbare ruimte, bevorderen van gezond gedrag en ontmoeting, verbinden van het fysieke en sociale domein, koppelen van het doel van een gezonde leefomgeving met andere doelen (klimaatadaptatie, woningbouw, etc.) en samenwerking met allerlei stakeholders.
Vanuit het lectoraat wordt ook nauw samengewerkt met het Centre of Expertise Healthy Ageing. Verder participeer je in de activiteiten van het landelijke lectoratenplatform Stad en Wijk.
Dit vragen wij van jou
- Een afgerond promotieonderzoek op een relevant thema, zoals ruimtelijke ordening, stedenbouwkunde, planologie, gebiedsontwikkeling, (landschaps)architectuur, kwaliteit van de leefomgeving, beweegvriendelijke omgeving, data science, etc.
- Ervaring met GIS en/of ervaring met het gebruik van uiteenlopende typen van open data.
- Kennis van en ervaring met uiteenlopende kwantitatieve (en kwalitatieve) onderzoeksmethoden.
- Relevante wetenschappelijke en andere publicaties.
- Affiniteit met praktijkgericht onderzoek.
- Ervaring en enthousiasme met betrekking tot het geven van onderwijs en het bij onderzoek betrekken van studenten is een pré.
- Initiatiefrijk en gericht op samenwerken.
- Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
Dit krijg je ervoor terug
Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken met betrekking tot een gezonde leefomgeving. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waarin je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van 0,6 fte, vanaf 1 november 2023, eventueel aangevuld met onderwijstaken tot 0,8-1,0 fte. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .Nieuwsgierig naar meer?
Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Jeannette Nijkamp, lector Gezonde Stad, via j.e.nijkamp@pl.hanze.nl of telefoonnummer 06-40984393. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.
Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
- Gesprekken zijn op: woensdag 4 oktober 2023.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum
24-09-2023Solliciteren
Reageer op deze vacature