Senior onderzoeker Transitievaardigheden
Vacaturenummer
v23.0172
Omvang
0,6 fte
Organisatie
Hanzehogeschool Groningen
Afdeling
Centrum voor Talent en Leren
Jij wilt als onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van toegepast onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het toegepast onderzoek een flinke boost te geven.
Voor het Centrum voor Talent en Leren zijn wij op zoek naar een Senior onderzoeker Transitievaardigheden.
Dit ga je doen
Je gaat in deze sleutelpositie onderzoek doen binnen interdisciplinaire en lectoraatsoverstijgende projecten en programma’s. Je bent inhoudelijk expert en zet praktijkgericht onderzoek op. Je jaagt dit op inspirerende wijze aan en je levert resultaten op van meerjarig onderzoek en meerjarige onderzoekslijnen.
Daarnaast coördineer en voer je interdisciplinair onderzoek uit en zoek je de verbinding tussen het onderzoek- en onderwijswerkveld via IWP’s (Innovatiewerkplaatsen), masters en minoren, maar ook via coördinatie van onderzoekslijnen en onderzoeksleerlijnen in masters.
Vanuit je functie als senior onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een multidisciplinaire, meerjaren (toegepaste) onderzoekslijn op het vlak van transitievaardigheden. Dit doe je in samenspraak met de lector en passend bij de leeropdracht van het lectoraat, het strategisch plan van de Hanzehogeschool en de strategische koers van het Centrum voor Talent en Leren. Je gaat hierbij actief op zoek naar samenwerking en afstemming met andere relevante lectoraten van de Hanzehogeschool, zowel binnen het Centrum voor Talent en Leren als daarbuiten. Je volgt de ontwikkelingen in het veld, inventariseert behoeften en vertaalt deze door naar het onderzoeksportfolio van het lectoraat. Ook acquireer je externe onderzoeksopdrachten en subsidies.
We vinden het belangrijk om praktijkgericht onderzoek te doen waarbij je in samenwerking met collega-onderzoekers en praktijkpartners een bijdrage te levert aan vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Dit betekent dat je met je onderzoeksresultaten niet alleen een bijdrage levert aan (wetenschappelijke) kennis over transitievaardigheden, maar ook concrete inzichten en producten oplevert die de onderwijspraktijk verder helpen. Binnen de kenniskring ben je een belangrijke sparringpartner voor de lector en de andere kenniskringleden. Het lectoraat Wederkerigheid in Leernetwerken (WLN) en het Centrum voor Talent en Leren waar het lectoraat is gepositioneerd, zijn in ontwikkeling. Daarom is er volop ruimte om mee te denken en een bijdrage te leveren aan de (door)ontwikkeling van zowel het lectoraat als het centrum.
Hier ga je werken
Als senior onderzoeker ga je aan de slag bij het lectoraat Wederkerigheid in Leernetwerken (WLN). Dit lectoraat richt zich op het organiseren van condities van wederkerigheid in leernetwerken, de netwerkcompetenties van de leden, persoonlijke en organisatienetwerken, leiderschapsstijlen, monitoring en de governance van leernetwerken. Het lectoraat is verbonden aan Netwerk ZON, een uniek wederkerig gericht samenwerkingsverband voor zorg en welzijnsopleidingen in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel.
Het lectoraat WLN is een hybride onderzoeksgroep (kenniskring) bestaande uit promovendi en onderzoekers die naast het lectoraat betrokken zijn bij andere groepen binnen of buiten de Hanzehogeschool waaronder MBO’s en de RUG. De onderzoeksgroep (kenniskring) komt op wekelijkse basis bij elkaar om elkaars werk te bespreken. De onderzoeksgroep wordt gekenmerkt door een op samenwerkingsgerichte cultuur. (Wetenschappelijk) publiceren, schrijven van subsidieaanvragen én het ontwikkelen van innovatieve praktijkproducten vinden we belangrijk.
Het lectoraat WLN is onderdeel van het Centrum voor Talent en Leren (CTL), samen met het lectoraat Leren in de Leergemeenschap, het lectoraat Talentontwikkeling in Hoger Onderwijs en Samenleving, het Hanze Honours College, de Hanze Ontwerpfabriek en het team Futures Literacy. Het CTL wil bevorderen dat studenten optimaal hun talenten ontwikkelen. We zetten ons daarom in voor doceren, leren en talentontwikkeling in de leergemeenschappen en in het (honours-)onderwijs en voor het optimaliseren van leerprocessen in het algemeen. Samen met onze partners werken we aan interdisciplinaire wederkerig gerichte verbindingen gericht op netwerkdoelen tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk & maatschappij, vanuit het motto “share your talent, move the world”. Daarmee staan we in het hart van de HG als ‘Engaged University’.
Dit vragen wij van jou
- Je bent gepromoveerd binnen de sociale wetenschappen en bij voorkeur op een onderwerp passend bij de leeropdracht van het lectoraat.
- Je hebt ervaring in het verwerven van externe financiering voor onderzoek.
- Je hebt ervaring met het opzetten en coördineren van (praktijkgericht)onderzoek bij voorkeur in consortium- of samenwerkingsverband.
- Je hebt ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek en met het vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk.
- Je hebt een op natuurlijke samenwerking ingestelde houding, waarbij goede afstemming met de lector, kenniskringleden, docent-onderzoekers binnen de Hanzehogeschool, en andere relevante praktijkpartners evident is.
- Je legt makkelijk contacten met de voor het onderzoek relevante personen en organisaties en gebruikt dit netwerk ten behoeve van vraagarticulatie, consortiumvorming en acquisitie van onderzoeksopdrachten.
- Je volgt relevante ontwikkelingen in praktijk en wetenschap en kan deze vertalen naar het onderzoeksportfolio van het lectoraat.
Dit krijg je ervoor terug
Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken rondom transitievaardigheden. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van 0,6 fte, vanaf 1 november 2023. Uitbreiding (0,2 fte) met onderwijstaken behoort tot de mogelijkheden. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..Nieuwsgierig naar meer?
Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Jelly Zuidersma, Lector Wederkerigheid in Leernetwerken via telefoonnummer 050-595 3178. Voor vragen over de procedure en het Centrum voor Talent en Leren kun je contact opnemen met Maike van der Vlugt, programmamanager via telefoonnummer 050-595 3247.
Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
- Gesprekken zijn op: maandag 2 oktober 2023.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum
24-09-2023Solliciteren
Reageer op deze vacature