Coördinator studentbegeleiding en studieadvies & Docent-onderzoeker
Vacaturenummer
v23.0100
Omvang
0,4-0,8 fte
Organisatie
Hanzehogeschool Groningen
Afdeling
Academie voor Gezondheidsstudies
Ben jij een enthousiaste, ervaren docent met een afgeronde master in de Sociale Wetenschappen of Gezondheidswetenschappen en heb je zin om jouw expertise en enthousiasme in te zetten bij de opleiding Mondzorgkunde? Dan is dit een interessante functie voor jou!
De Academie voor Gezondheidsstudies, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, biedt veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerde bachelor- en masteropleidingen op het gebied van gezondheid. Onderdeel van de Academie is de opleiding Mondzorgkunde met ongeveer 200 studenten. Studenten worden opgeleid tot mondhygiënisten in het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG. De opleiding scoort bijzonder goed op het gebied van studenttevredenheid en heeft zeven jaren achtereen het kwaliteitszegel Topopleiding toegekend gekregen.
De opleiding Mondzorgkunde is op zoek naar een Coördinator studentbegeleiding en studieadvies & Docent-onderzoeker (0,4-0,8 fte).
Wat ga je doen?
Het zwaartepunt in deze functie ligt op de coördinatie van de studentbegeleiding én de rol van studieadviseur. Bij Mondzorgkunde is de studentbegeleiding georganiseerd in Communities of Learners (CoL) van 8 studenten, waarbij de CoL-begeleider daarnaast de studentbegeleider is. De studentbegeleiding bestaat uit het begeleiden van onze studenten op het gebied van de ontwikkeling tot professional, van studiesucces en van studentenwelzijn. Als coördinator studentbegeleiding begeleid je de CoL-begeleiders in hun rol, ontwikkel je onderwijsmateriaal en focus je op het themastudentenwelzijn binnen het curriculum. Hierin werk je nauw samen met de (leden van de) curriculumcommissie.
Docent-onderzoekers bij de opleiding Mondzorgkunde ontwikkelen, coördineren en voeren onderwijs uit. Afhankelijk van je achtergrond kan dat op het gebied van conceptueel of vaardigheden onderwijs zijn. Denk bijvoorbeeld aan onderwijs ter bevordering van communicatie met patiënten, preventie- en gezondheidsbevordering en onderzoeksprojecten in het kader van afstuderen.
Vanuit het docententeam participeren collega’s in verschillende commissies (opleidingscommissie, curriculumcommissie, toets- of examencommissie).
Afhankelijk van je achtergrond en ambitie gaan we met je in gesprek hoe de rol van docent-onderzoeker er voor jou uit kan zien.
Wat vragen we van jou?
- Afgeronde masteropleiding, bij voorkeur in de richting van Sociale- of Gezondheidswetenschappen;
- Bij voorkeur in bezit van een pedagogisch didactische bevoegdheid inclusief de Basiskwalificatie Examinering (BKE) of bereid deze op korte termijn te behalen;
- Ervaring met het ontwikkelen en vernieuwen van (blended) onderwijs;
- Ervaring met (de coördinatie van) studentbegeleiding en studieadviseurschap
- Ervaring met onderwijs in wetenschappelijke vaardigheden en/of het begeleiden van onderzoek.
Je hebt een duidelijke visie op studentbegeleiding en ervaring in het coachen van zowel studenten als professionals. Je bent gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent proactief, je weet collega’s te enthousiasmeren en faciliteert hen in hun werk als studiebegeleider.
Je hebt een sterk organiserend vermogen, bent resultaatgericht.
Waar ga je werken?
De Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen verzorgen onderwijs voor de opleidingen Tandheelkunde en Mondzorgkunde vanuit het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) in het UMCG. Het CTM verzorgt reguliere en specialistische mondzorg aan patiënten uit de Noordelijke regio en is een inspirerende werkomgeving voor het geven van onderwijs aan studenten. Bij de Groningse opleidingen voor mondhygiënisten en tandartsen staat samenwerking tussen de verschillende beroepsgroepen in de (mond)zorg hoog in het vaandel. We werken hierin nauw samen met het werkveld.
Bij Mondzorgkunde leiden we studenten op tot competente, zelfstandige professionals. Dit doen wij in een veilige en krachtige leeromgeving waarin het leerproces tot reflectieve professional centraal staat. Wij stimuleren onze studenten op positieve wijze door het inzetten van feedback en zelfreflectie als didactisch leermiddel en er is ruimte voor aansluiting bij de ontwikkeling en capaciteiten van de individuele student. Studenten maken kennis met zelfregulatie, zelfsturing en metacompetenties en leren dit te ontwikkelen ter voorbereiding op ‘life long learning’. Dit wordt door onze studenten hooggewaardeerd.
Wat bieden wij?
- We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Indiensttreding is zo spoedig mogelijk. - Salaris van minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- (schaal 11, cao-hbo), 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis. - Flexibiliteit in werken waarbij we, samen met jou, kijken naar een goede werk & privé balans. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed. .Inlichtingen
Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt informatie over deze functie inwinnen bij Anketrien Schillhorn van Veen, hoofd opleiding Mondzorgkunde, op telefoonnummer 06-46383677.
Voor meer informatie over de opleiding Mondzorgkunde verwijzen wij je naar de website
Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
Gesprekken worden gevoerd op maandag 19 juni 2023.
Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum
12-06-2023Solliciteren
Reageer op deze vacature